18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

To πρώτο Casio G-Shock με Wear OS

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Μπορεί να πήρε λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά το πρώτο Casio G-Shock με Wear OS είναι εδώ. Είναι το Casio G-Squad Pro GSW-H1000. Έχει το γνωστό ανθεκτικό σχεδιασμό που έχει η σειρά, αλλά και μια σειρά χαρακτηριστικών και λειτουργικό σύστημα που έχουν τα σύγχρονα smartwatch, το νέο G-Shock είναι φτιαγμένο για να αντέχει και να καταγράφει τις αθλητικές δραστηριότητες του χρήστη.

Έχει μια στρογγυλή οθόνη 1.2 ίντσας με δύο στρώσεις: Μια μονόχρωμη οθόνη Always-On πάνω από μια έγχρωμη LCD. Η κατασκευή είναι αυτό που περιμένει κάποιος από ένα G-Shock. Αντέχει στα χτυπήματα και σε πίεση νερού ως 20 bar, ώστε να φοριέται σε extreme δραστηριότητες. Το πίσω μέρος είναι φτιαγμένο από τιτάνιο, ενώ τα κουμπιά και μέρη του μπροστινού μέρους από αλουμίνιο.

Διαθέτει επίσης αισθητήρα καρδιακών παλμών, όπως επίσης και οξυγόνωσης αίματος, καταγραφή ύπνου και στρες. Έχει GPS, πυξίδα, βαρόμετρο και καταγραφή 15 δραστηριοτήτων και 24 ειδών άσκησης εσωτερικού χώρου.

Το Wear OS συμπεριλαμβάνει κάποια πολύ γνωστά και χαρακτηριστικά watch faces, όπως επίσης και ειδικές εφαρμογές για αθλητισμό όπως μέτρηση υψόμετρου, διαγράμματα παλίρροιας και κλίση δρόμων. Επίσης μπορεί να εγκατασταθεί οποιαδήποτε συμβατή εφαρμογή από το Google Play Store.

Η διάρκεια της μπαταρίας είναι περίπου στον ένα μήνα, αν χρησιμοποιούμε περισσότερο την μονόχρωμη οθόνη και αισθητήρες καταγραφής, ή περίπου μιάμιση μέρα αν χρησιμοποιούμε την έγχρωμη οθόνη περισσότερο.

Το G-Squad Pro βγαίνει σε κόκκινο, σκούρο μπλε και μαύρο χρώμα. Η τιμή του θα είναι στα €590, αν και η εταιρία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για την διαθεσιμότητά του.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό