18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Tesla: Πράσινο φως για το μικρό αυτοκίνητο αξίας 35.000 δολαρίων. Προσφέρει δύο νέα χρώματα στο Model Y

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο περιθώριο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ο Elon Musk έκανε γνωστό πως τελικά η Tesla θα βγάλει στην αγορά ένα hatchback μοντέλο, αλλά αυτό δεν θα ξεκινά από τις 25.000 δολάρια όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά από τις 35.000 δολάρια.
Το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια νέα, μικρότερη πλατφόρμα που ετοιμάζει η εταιρία και θα τοποθετηθεί κάτω από τα Model 3 και Model Y. Ο Musk χαρακτήρισε την πλατφόρμα αυτή ως “επόμενης γενιάς” που θα έχει περίπου το μισό κόστος παραγωγής σε σύγκριση με τη τρέχουσα πλατφόρμα της Tesla. Το αφεντικό της Tesla ωστόσο δεν έκανε καμία νύξη σχετικά με το πότε θα περάσει στη παραγωγή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Παράλληλα η Tesla προσφέρει πλέον το Model Y που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Βερολίνο σε δύο νέα χρώματα. Πρόκειται για τα Quicksilver και Midnight Cherry Red, με το πρώτο να αντικαθιστά το Midnight Silver Metallic και το δεύτερο το Red Multicoat.
Τα δύο χρώματa, που κοστίζουν περισσότερο σε σχέση με εκείνα που αντικαθιστούν (3.000 ευρώ το Quicksilver/1.600 ευρώ το Midnight Silver Metallic και 3.200 ευρώ το Midnight Cherry Red/2.000 ευρώ το Red Multicoat) θα γίνουν διαθέσιμα και στα εργοστάσια της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια και τη Σαγκάη της Κίνας μέσα στους επόμενους μήνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό