22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το Tesla Model 3 Performance των 460 ίππων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το ανανεωμένο Model 3 να κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες στους δρόμους η γκάμα του entry-level μοντέλου της Tesla χρειαζόταν μία ναυαρχίδα. Μία έκδοση που θα απευθύνεται σε αυτούς που το βασικό τετρακίνητο Model 3 των 4.4 δευτερολέπτων για το 0-100 km/h δεν αρκεί και ο χαρακτήρας του δεν είναι αρκετά σπορ. Αυτή η έκδοση είναι η “Performance” που παρουσιάστηκε σήμερα από την αμερικανική εταιρία και έρχεται να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό προσφέροντας 460 ίππους και μία μπαταρία με χωρητικότητα γύρω στις 75 kWh που χαρίζει αυτονομία της τάξης των 528 χιλιομέτρων στο WLTP πρότυπο.

Ο σχεδιασμός του Tesla Model 3 Performance ακολουθεί, όπως είναι απολύτως λογικό, την βασική έκδοση όπως αυτή παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες. Η κορυφαία έκδοση έχει τα ίδια φωτιστικά σώματα και το ίδιο design με μερικές μικρές διαφορές οι οποίες εστιάζουν στην βελτίωση της ψύξης και την αεροδυναμική. Παρατηρούμε λοιπόν τους νέους αεραγωγούς στα πλαϊνά του εμπρός προφυλακτήρα και την διακριτική, ανθρακονημάτινη αεροτομή στο πίσω μέρος που σύμφωνα με την εταιρία “βελτιστοποιεί την ισορροπία και την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες”. Ως συνήθως, το πακέτο της εξωτερικής εμφάνισης ολοκληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος που στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα σετ σφυρήλατων, 20 ιντσών ενώ περνώντας στην καμπίνα, ξεχωρίζουμε τις προσθήκες των σπορ καθισμάτων που προσφέρουν καλύτερη στήριξη καθώς και των ανθρακονημάτινων διακοσμητικών που βλέπουμε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Η ουσία του Model 3 Performance όμως βρίσκεται, όπως λέει και το όνομα, στις επιδόσεις. Εκεί, οι νέοι ηλεκτροκινητήρες των 460 ίππων επιταχύνουν το αμάξωμα των 1.850 κιλών στα 100 km/h σε μόλις 3.1 δευτερόλεπτα, με την Tesla να ολοκληρώνει την δοκιμασία με τον… αμερικάνικο τρόπο που πρακτικά σημαίνει ότι αφαιρεί τον χρόνο της αρχικής κύλισης του οχήματος. Επειδή δεν παίζουμε υπερατού όμως, αρκεί να πούμε ότι το νέο Model 3 Performance είναι πάρα πολύ γρήγορο ανεξαρτήτως “rollout” ενώ η μέγιστη ταχύτητα του είναι 262 km/h. Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης περιλαμβάνεται και το “Track Mode V3” σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόσει τη λειτουργία της ανάρτησης (για πρώτη φορά στο Model 3), της ανάκτησης ενέργειας και των υπόλοιπων υποσυστημάτων του οχήματος ανάλογα με την διάθεση και το σενάριο ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το Performance επωφελείται από νέα ελατήρια, νέες αντιστρεπτικές ράβδους και ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Όλα αυτά, για την προσιτή, θα μου επιτρέψεις να πω δεδομένου του τι προσφέρει ως μοντέλο, τιμή των €55.990.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό