18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά γλυκά που είναι στα 50 καλύτερα του κόσμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπάρχουν δύο γλυκά στην ελληνική ζαχαροπλαστική που βρέθηκαν στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα γλυκά στον κόσμο, μια λίστα που διαμορφώνεται από τις αξιολογήσεις του κοινού.

Σε αυτή την πολυεθνική λίστα τα μελομακάρονα βρίσκονται στην 34η θέση και το γαλακτομπούρεκο στην 37η. Την πρώτη θέση στον κατάλογο των 50 καταλαμβάνουν οι γαλλικές κρέπες, στη 2η θέση είναι το βραζιλιάνικο bombocado, στη 3η το περουβιανό queso helado, στην 4η θέση το τιραμισού και στην 5η θέση η κρεμ μπρουλέ.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το γαλλικό σουφλέ σοκολάτας, ο μπακλαβάς βρίσκεται στην 27η θέση, ενώ το παγωτό φιστίκι στην 40η.

Μελομακάρονα

«Αν και πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι είναι παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ» αναφέρει το Taste Atlas για τα μελομακάρονα.

«Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι μελιού και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα άλλο ελληνικό κέρασμα που ακούει στο όνομα φινίκια αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που περιστασιακά τηγανίζεται και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και οι δύο ονομασίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά» επισημαίνεται.

Γαλακτομπούρεκο

Το γαλακτομπούρεκο είναι το κλασικό ελληνικό γλυκό που βρίσκεται συνήθως σε ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακές ταβέρνες σε όλη τη χώρα, αναφέρει το Taste Atlas.

«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από πολυάριθμα φύλλα που πασπαλίζονται με λιωμένο βούτυρο και συνδυάζονται με μια ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Αφού ψηθεί και παγώσει καλά, το γλυκό παραδοσιακά περιλούζεται με το πορτοκαλί μπαχαρικό, ζαχαρούχο σιρόπι, επιτρέποντας στα στρώματα να απορροφήσουν τις γεύσεις και να μετατρέψουν το γαλακτομπούρεκο σε μια μαλακή, βελούδινη λιχουδιά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό