18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η τελική ευθεία των Playouts, ποια τα σενάρια; Ποιοι μένουν και υποβιβάζονται

Ειδήσεις Ελλάδα

Περάσαμε και από την τελευταία… στροφή των Playouts και πια έχουμε μπει στην τελική ευθεία παραμονής ή αποχώρησης των ομάδων από τα… σαλόνια της Superleague. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος τα πράγματα φαίνονται πιο καθαρά αλλά η ανατροπή βρίσκεται στο νήμα. 

Ανάμεσα στις οκτώ ομάδες το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει σχεδόν για τρεις, με τις υπόλοιπες να κρέμονται από τις τελευταίες αναμετρήσεις και να ελπίζουν στο καλύτερο αγωνιστικό εαυτό τους στο τέλος, για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

«Ο Πανσερραϊκός ο μόνος που έχει σωθεί και μαθηματικά»

Η ομάδα του Πανσερραϊκού, είναι εκείνη που έχει καταφέρει να σωθεί και μαθηματικά από τον υποβιβασμό. Οι Σερραίοι, βρίσκονται στην 7η θέση (και στην 1η του γκρουπ υποβιβασμού) με 35 βαθμούς με την Κηφισιά που βρίσκεται στην ζώνη του… αποχαιρετισμού να έχει 28 βαθμούς. Πράγμα που σημαίνει πως αν η ομάδα από τις Σέρρες καταφέρει και χάσει και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, η παραμονή της θα είναι και πάλι δεδομένη.

Η καλή της παρουσία στον όμιλο, αλλά και η πολύ σημαντική νίκη της κόντρα στον Πας Γιάννινα, την τελευταία αγωνιστική με 2-1 την εδραίωσε στην SuperLeague και για την νέα αγωνιστική περίοδο. Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις θα πέσει στην μάχη κόντρα στον Βόλο και στην προτελευταία της κατάταξης Κηφισιά.

«Η ισοβαθμία τριών φέρνει… θολούρα»

Μετά τον Πανσερραϊκό το… χάος. Στην δεύτερη, τρίτη, και τέταρτη θέση των playouts οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και ΟΦΗ βρίσκονται στην ισοβαθμία με 34 βαθμούς, έναν μόλις δηλαδή πίσω από το Πανσερραϊκό, τέσσερις από τον πέμπτο Παναιτωλικό (30) και έξι από την προτελευταία Κηφισιά (28).

Και εκεί είναι που το πράγμα μπερδεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και αυτό γιατί οι δύο αναμετρήσεις που έχουν παραμείνει μπορούν να τα φέρουν όλα… αλλιώς. Ο Αστέρας Τρίπολη αναμένεται να κοντραριστεί με τον ΟΦΗ, παιχνίδι που θα κρίνει πολλά λόγω της ισοβαθμίας τους, και από την άλλη ο Ατρόμητος θα ταξιδέψει στο Αγρίνιο για να παίξει την «μάχη» του με τον Παναιτωλικό που… διψάει για την νίκη μιας και η Κηφισιά παραμονεύει πίσω του (2βαθμ.) και παίζει τα… τελευταία της χαρτιά κόντρα στον ουραγό Πας Γιάννινα ο οποίος έχει 19 βαθμούς και έχει πλέον και μαθηματικά αποχωριστεί την κατηγορία.

«Μια θέση κλειδωμένη, ποιος θα είναι ο επόμενος»

Όπως προαναφέραμε, η ομάδα του Πας Γιάννινα, έχει αποχαιρετήσει ήδη την μεγάλη κατηγορία. Οι 19 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει και με τις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές να απομένουν, το ενδεχόμενο παραμονής στην κατηγορία δεν υπάρχει, μιας και η Κηφισιά που βρίσκεται μια θέση πάνω του είναι απλησίαστη με 28 βαθμούς. 

Στη θέση πάνω από τους Γιαννιώτες, βρίσκεται προσωρινά η ομάδα των Βορείων Προαστίων. Με μόλις έναν βαθμό περισσότερο στην παραπάνω θέση βρίσκεται ο Βόλος (29) και εκεί γεννούνται τα ερωτήματα της συνέχειας μιας και είναι πολλά, με τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις να κρίνονται ζωής και θανάτου για τις παραμονές των ομάδων.

Η τωρινή βαθμολογία των playouts 

7. Πανσερραϊκός 35

8. Αστέρας Τρίπολης 34

9. Ατρόμητος 34

10. ΟΦΗ 34

11. Παναιτωλικός 30

12. Βόλος 29

13. Κηφισιά 28

14. Πας Γιάννινα

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής 

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗΒόλος – Πανσερραϊκός Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα Παναιτωλικός – Ατρόμητος 

Το πρόγραμμα της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής 

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 20:00ΟΦΗ – Παναιτωλικός 20:00Πανσερραϊκός – Κηφισιά 20:00ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 20:00

Ευαγγελία Φάκα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό