17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Super League Interwetten: Οι φετινές μεταγραφικές απογοητεύσεις (poll)

Ειδήσεις Ελλάδα

Με συμβόλαιο σχεδόν 2 εκατ. ευρώ και κόστος μεταγραφής 5 εκατ. ευρώ ο διεθνής Νιγηριανός εξτρέμ ήταν ίσως η Νο1 αστοχία φέτος στην κατηγορία από μεταγραφικής πλευράς (ήταν και η πιο ακριβή μεταγραφή). Κατέγραψε 27 ματς στον Ολυμπιακό με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Ονιεκούρου μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που εισέπραξε από μερίδα του κόσμου στην αλλαγή του στον αγώνα με την Αταλάντα άρχισε να παροπλίζεται για τα καλά αγωνιστικά. Έτσι το μέλλον του άρχισε να τίθεται για τα καλά σε αμφιβολία.

Ο Ρουμάνος ήρθε με πολλές περγαμηνές στη Ριζούπολη, αλλά δεν κατάφερε να της επιβεβαιώσει μέσα στο γήπεδο. Με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Στεάουα Βουκουρεστίου, Απόλλωνα Λεμεσού αλλά και Ριέκα όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα, υπολογιζόταν για το «8» και το «10» της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Δεν… τράβηξε, μέτρησε μόλις έξι εμφανίσεις στο πρωτάθλημα εκ των οποίων μόνο μία ήταν βασικός και στα τέλη Φεβρουαρίου έλυσε το συμβόλαιό του. Πλέον παίζει στην πατρίδα του με την Αράντ.

Από τις πλέον «ηχηρές» προσθήκες του περασμένου καλοκαιριού ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για λογαριασμό του Ατρόμητου, όμως φαίνεται πως ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός δεν «κόλλησε». Παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο 0-0 της πρεμιέρας στο Φάληρο έκτοτε ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς και προς στιγμήν βρέθηκε εκτός πλάνων.

Εσχάτως υπολογίζεται ξανά και συμμετέχει σε αποστολές, αλλά το 2022 έχει εμφανιστεί σε μόλις τρία ματς εκ των οποίων βασικός ήταν μόνο στο 1-0 επί του Βόλου.

Λίγοι θα θυμούνται πως ο Παναγιώτης Τριάδης επέστρεψε το καλοκαίρι του 2021 στα εγχώρια δρώμενα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 30χρονος ομογενής μεσοεπιθετικός που για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζε στην Ξάνθη και το 2018/19 ήταν στον Απόλλωνα Σμύρνης επαναπατρίσθηκε μετά την παρουσία του στην Ινδία, όμως δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής.

Με τον «Αγιαξ της Ηπείρου» τον είδαμε σε μόλις οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος με τελευταίο χρονικά την ήττα του «Γ. Καραϊσκάκης» (23/01) και παρότι δεν έχει ανακοινωθεί η αποχώρησή του αποτελεί ουσιαστικά ήδη παρελθόν από την ομάδα.

Το «Αθάνασιος Διάκος» είναι ο 2ος φετινός προορισμός του Γεωργιανού χαφ, καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Ανόρθωση. Το Γενάρη επέστρεψε στην Τούμπα και αμέσως μετά παραχωρήθηκε στη Λαμία με το ίδιο καθεστώς, ώστε να πάρει ματς στα πόδια του.

Στα μέσα του Φλεβάρη μέτρησε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές κόντρα σε Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και έκτοτε… αγνοείται. Εσχάτως δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στις αποστολές του club.

Με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Γκρασχόπερς, Σιόν και Βίσλα Κρακοβίας στη Νίκαια πόνταραν πολλά στον 32χρονο χαφ. Όμως ο διεθνής μέσος δεν κατάφερε να τους βοηθήσει ουσιαστικά, καθώς ταλαιπωρήθηκε και από έναν τραυματισμό.

Ευρύτερα δεν «κούμπωσε» και βρίσκεται εκτός πλάνων. Στη σεζόν έχει αγωνιστεί περίπου 70 λεπτά «σπασμένα» σε τέσσερις εμφανίσεις του ως αλλαγή, με τελευταία χρονικά εμφάνισή του να είναι εκείνη της 1ης Νοεμβρίου στο 1-1 με το Βόλο. Εκτοτε τις περισσότερες φορές ήταν εκτός αποστολής.

Μόλις 84 ημέρες κράτησε η παρουσία του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο Πανθεσσαλικό, καθώς στις 24 Ιανουαρίου του 2022 ανακοινώθηκε η απόκτησή του και στις 19 Απριλίου πως έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Ο 29χρονος είχε στο παρελθόν «γεμάτες» και καλές σεζόν με Βελέζ στη χώρα του και Μαρίτιμο στην Πορτογαλία, ωστόσο στο Βόλο κινήθηκε σε ρηχά νερά και από κοινού αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Συνολικά τον είδαμε σε 10 αγώνες πρωταθλήματος (δύο ως βασικό), όπου σημείωσε ένα γκολ (στο 0-2 της Θεσσαλονίκης επί του Αρη) και έδωσε μία ασίστ.

Ο Αργεντινός γκολκίπερ ξεκίνησε τη σεζόν ως ο βασικός πορτιέρε της ομάδας και μάλιστα στα πρώτα παιχνίδια υπερασπίστηκε την εστία της. Όμως έδειξε πως δεν είχε βρει τα πατήματά του και μόλις την 5η αγωνιστική έπεσαν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους της καριέρας του στο Αγρίνιο.

Τότε αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ και έκτοτε έπαιξε μόνο σε τρία ματς Κυπέλλου. Από τον Γενάρη και μετά «έπεσε» τρίτος στη σχετική… ιεραρχία και δεν υπολογιζόταν.

Λένε πως η «τροφή» του επιθετικού είναι το γκολ, όμως ο Ισπανός στράικερ κινδυνεύει να ολοκληρώσει «άσφαιρος» τη σεζόν. Ο 27χρονος έγινε το καλοκαίρι κάτοικος Τρίπολης προερχόμενος από τη Νουμάνθια, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του και να «κερδίσει» μία θέση στο αρχικό σχήμα του Αστέρα.

Ναι μεν μετρά 21 εμφανίσεις στην κατηγορία, αλλά μόνο οι εννέα είναι ως βασικός και οι τέσσερις στα play outs. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να αναζητά το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ.

Από τις πρώτες προσθήκες των Κρητικών ήταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ολλανδός, ίσως και γιατί είναι σε θέση να παίξει τόσο άκρα όσο και στο «9». Ξεκίνησε τη σεζόν βασικός, αλλά σύντομα απώλεσε τη θέση του στο αρχικό σχήμα και το τελευταίο τρίμηνο τον έχουμε δει για λίγα λεπτά κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ιωνικό και για ένα ημίχρονο στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πλέον φαίνεται πως δεν υπολογίζεται, ενώ ο εν Ελλάδι απολογισμός του είναι πως δεν έχει σκοράρει ή δώσει τελική πάσα σε ΄21 εμφανίσεις του με τον ΟΦΗ για όλες τις διοργανώσεις.

Ο διεθνής Βόσνιος μεσοεπιθετικός δεν προσέφερε ανάλογα στον σύλλογο του Άρη και το καλοκαίρι λογικά θα λυθεί το συμβόλαιό του προκειμένου να αποχωρήσει καθώς δεν έπεισε ούτε τον Μάντζιο ούτε τον Χερμάν Μπούργος μετά.

Ο Ιζέτ Χαϊροβιτς έπαιξε φέτος σε μόλις 11 αναμετρήσεις στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης δίχως να έχει γκολ ή ασίστ. Σε σχέση με το ποδοσφαιρικό του background θα έπρεπε να είχε αποδώσει πολύ παραπάνω.

Ο έμπειρος διεθνής στόπερ επανήλθε στις τάξεις της ΑΕΚ αλλά μάλλον δεν ήταν για καλό ούτε για εκείνον και ούτε και για την ομάδα με την οποία έχει δηλώσει ο ίδιος το πόσο έχει δεθεί συναισθηματικά όλα αυτά τα χρόνια. Ο πήχης εξάλλου είχε μπει ψηλά για εκείνον και οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες εξαρχής.

Ο Όγκνιεν Βράνιες δεν ήταν και πολύ στα πάνω του και ενώ δεν είχε (και) την απαιτούμενη… χημεία με τον Τζαβέλλα. Φέτος – και ενώ είχε και τραυματισμούς – είχε 23 ματς με 3 γκολ στην ΑΕΚ.

Ο Πασκάλ Λούντκβιστ αποκτήθηκε για να βρίσκεται στα βασικά πλάνα της ομάδας του Παναθηναϊκού. Ωστόσο ο έμπειρος μεσοεπιθετικός δεν… τράβηξε αγωνιστικά, όμως δεν ήταν μόνο αυτό.

Τον Φλεβάρη έχοντας χτυπήσει σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ διαπιστώθηκε πως είχε ρήξη μηνίσκου και έτσι υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση από τον γιατρό του Παναθηναϊκού και τέθηκε off εκείνο το διάστημα. Στον Παναθηναϊκό φέτος ο Σουηδός έχει 13 ματς με 1 γκολ.

Ο Λούκας Τέιλορ για τον ΠΑΟΚ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των μεταγραφών που δεν ήταν πετυχημένες.

Όχι πως ο Σίντκλεϊ δεν… ακροβατούσε αγωνιστικά αλλά ήταν πιο καλή η εικόνα του από τον Λούκας. Ο 27χρονος ακραίος μπακ – που είχε και θέματα τραυματισμών – φέτος έπαιξε 24 αγώνες και είχε 5 ασίστ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είχε μέσα στη χρονιά και θέματα ετοιμότητας και τραυματισμών που τον επηρέασαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό