18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Super League, Αστέρας Τρ.-Άρης 3-2: Παλικαρίσια ανατροπή για τους Αρκάδες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Super League: Ο Αστέρας βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ πριν το πρώτο τέταρτο και κατάφερε να νικήσει 3-2 τον Άρη κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον για την 5η θέση!

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το 2024 για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες για την 16η αγωνιστική της Super League φιλοξένησαν τον Άρη. Βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 στο 14’, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και τρία γκολ σε 17 αγωνιστικά λεπτά, κατάφεραν να πάρουν σπουδαία νίκη με 3-2!

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα της Αρκαδίας ανέβηκε στους 23 βαθμούς παγιώνοντας την παρουσία της στην 6η θέση, μειώνοντας την απόσταση απ’ τον 5ο Άρη μόλις στον 1 βαθμό, καθώς οι Θεσσαλονικείς έμειναν στους 24.

Η αναμέτρηση άρχισε με το σουτ του Μουνάφο που πέρασε άουτ ως πρώτη απειλή. Μετά απ’ αυτή τη φάση όμως, ήρθε η… ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους. Ο Άρης στο 7ο λεπτό κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Σαμόρα. Ένα λεπτό μετά ο Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση κι έδωσε νωρίς-νωρίς προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς 0-1!

Πριν προλάβει να συνέλθει ο Αστέρας και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του ματς (14’), ο Άρης μεγάλωσε το προβάδισμά του. Ο Σαμόρα έκανε το γύρισμα και στο ύψος του πέναλτι ο Σουλεϊμάνοφ τελείωσε σωστά τη φάση για το 0-2!

Ο Άρης ουσιαστικά είχε 2/2 προσπάθειες στην αρχή του παιχνιδιού, απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης που προσπαθούσε κυρίως με στατικές φάσεις χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα με τον Σαμόρα στο 37’ είχε σημαντική ευκαιρία για τρίτο τέρμα, αλλά ο Παπαδόπουλος τον σταμάτησε στο τετ α τετ.

Στο 40’ ο Αστέρας έχασε ευκαιρία απ’ αυτές που λέμε πως δεν χάνονται! Ο Κρεσπί βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής προ κενής εστίας ουσιαστικά, όμως… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Οι Τριπολιτσιώτες δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να μειώσουν πριν το ημίχρονο. Κερδίζοντας κι αυτοί πέναλτι στο ματς, με τον Καλτσά να είναι ο παίκτης που παίρνει την παράβαση. Ο Μιριτέλο στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ανέβαλε την εκτέλεση μειώνοντας σε 1-2 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας έδειξε να έχει πάρει ψυχολογία απ’ τη μείωση του σκορ. Χωρίς να αργήσει λοιπόν, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μιριτέλο στο 50’ με κεφαλιά έκανε το 2-2. Αρχικά υποδείχθηκε οφσάιντ και μετά από εξέταση της φάσης το τέρμα μέτρησε κανονικά αλλάζοντας τα δεδομένα του ματς.

Η αντεπίθεση του Αστέρα έφερε την ανατροπή στο 61’. Ο Ζουγλής έκλεψε απ’ τον Οντουμπάτζο, βρήκε τον Μουνάφο κι αυτός στην κενή εστία έκανε το 3-2. Κι αυτή η φάση εξετάστηκε για ενδεχόμενο επιθετικού φάουλ, με το τέρμα να μετρά κανονικά!

Το ματς έγινε σκληρό, με φάουλ οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν ενώ υπήρξαν και διαμαρτυρίες για αποβολές κυρίως απ’ την πλευρά των γηπεδούχων. Τα σουτ των Σουλεϊμάνοφ και Τζούρασεκ δεν έφεραν αποτέλεσμα για τον Άρη, με το ματς να φτάνει στην τελική του ευθεία.

Η πίεση των φιλοξενούμενων δεν έφερε αποτέλεσμα, ούτε κάποια σημαντική ευκαιρία μέχρι και το τέλος των καθυστερήσεων. Έτσι ο Αστέρας Τρίπολης με τη σπουδαία ανατροπή που έκανε, πήρε τεράστια νίκη με 3-2 επί του Άρη που έχασε την ευκαιρία να μην κοιτά πίσω του ουσιαστικά.

Διαιτητής: Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Μιριτέλο – Οντουμπάτζο, Μπράμπετς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κάστανο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα, Μουνάφο (90‘+1’ Βαλιέντε), Γκος (74’ Αλάγκμπε), Ζουγλής (75’ Σίτο), Κρέσπι (90’+1’ Χριστόπουλος), Καλτσάς, Μιριτέλο (83’ Μάντζης).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Πάρδο (83’ Ρουπ), Εμβοντό (67’ Σαβέριο), Ζαμόρα (53’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Μοντόγια (83’ Φεράρι), Παναγίδης (46’ Μενέντες), Μορόν.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό