20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Samsung Galaxy S24: Το Exynos 2400 επισκιάζει το Apple A17 Pro, υποστηρίζει tipster

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχεδόν ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση της σειράς Samsung Galaxy S24, οι φήμες για τα premium smartphones έχουν πάρει φωτιά.

Η τελευταία πληροφορία έρχεται από τον διάσημο leaker Revegnus (@Tech_Reve) στο Χ, ο οποίος συνοψίζει μερικές βασικές παρατηρήσεις σχετικά με το Exynos 2400 SoC.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι συσκευές της σειράς Galaxy S24 θα κυκλοφορήσουν με διαφορετικά τσιπ, ανάλογα με την αγορά στην οποία πωλούνται. Το Galaxy S24, το Galaxy S24+ και το Galaxy S24+ θα λάβουν όλα τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm στις ΗΠΑ, την Κίνα και πιθανώς τον Καναδά. Εκτός από αυτές τις χώρες, μόνο το Galaxy S24 Ultra αναμένεται να τροφοδοτείται από τον Snapdragon 8 Gen 3, με τα άλλα δύο τηλέφωνα στη σειρά πιθανότατα να φιλοξενούν το τσιπ Exynos 2400 της Samsung.

Ο tipster λέει ότι οι δυνατότητες του Exynos 2400 θα «ξεπερνούν την απόδοση GPU του Apple A17 Pro» και επισημαίνει ότι το τσιπ έχει σχεδιαστεί από κοινού με την AMD για την GPU.

Exynos 2400 News Summary:

Co-designed with AMD for the GPU:Surpassing the GPU performance of Apple A17 Pro. Enhanced Samsung 4nm process:Increased yields and improved performance due to accumulated process expertise. First application of ambitiously prepared FOWLP:…

— Revegnus (@Tech_Reve) December 14, 2023

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το τσιπ θα μπορούσε να φέρει “βελτιωμένη απόδοση λόγω της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας στη διαδικασία” και λέει ότι η Samsung εμμένει στη διαδικασία των 4nm, σε αντίθεση με την τεχνολογία αιχμής των 3nm που χρησιμοποίησε η Apple στο iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max.

Ο Revegnus σημειώνει ακόμα πως το Exynos 2400 είναι λιγότερο παχύ και βελτιώθηκε η απαγωγή θερμότητας, κάτι που θα δώσει boost στην απόδοσή του.

Η Samsung παρουσίασε το νέο της chipset Exynos 2400 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Samsung System LSI Tech Day 2023 και το παρουσίασε με “απόδοση CPU βελτιωμένη κατά 1,7 φορές και απόδοση AI βελτιωμένη κατά 14,7 φορές σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, το Exynos 2200”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό