16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Sainz και Ferrari στην κορυφή της 2ης ημέρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Carlos Sainz, έφερε τη Ferrari στην κορυφή της δεύτερης ημέρας των δοκιμών της Formula 1  στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν.

Ο Ισπανός, ήταν ο μόνος οδηγός που «έγραψε» χρόνο κάτω από τα 90 δευτερόλεπτα και ήταν πάνω από επτά δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Sergio Perez (1:30.679) και πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον τρίτο Lewis Hamilton (1:31.066).

Photo: Pirelli

Το απογευματινό session, ξεκίνησε μία ώρα νωρίτερα και είχε έτσι πέντε ώρες διάρκεια αντί για τέσσερις. Η αιτία ήταν ένα ατύχημα, που προκλήθηκε στο πρωινό κομμάτι των δοκιμών και χάθηκαν δύο ώρες. Ο Charles Leclerc της Ferrari πάτησε, ξεκόλλησε και έσπασε ένα κάλυμμα αποχέτευσης κοντά στην 11η στροφή. Τα συντρίμμια του πάτησαν τόσο ο οδηγός της Ferrari όσο και ο Hamilton, βγάζοντας την κόκκινη σημαία διακοπής του session.

Ποιοι ξεχώρισαν

Ο Sainz ήταν ταχύτερος, αλλά με το ελαστικό C4 στη γκάμα Pirelli, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο στο Grand Prix του Μπαχρέιν (εκκίνηση το επόμενο Σαββατοκύριακο). Ο 29χρονος πέτυχε χρόνο 1:29,921”, σε σύγκριση με το 1:31,344” του Max Verstappen. Θυμίζουμε πως ο Ολλανδός «φορούσε» στην RBR τη σκληρότερη σύνθεση ελαστικού C3 (που θα είναι το καθορισμένο μαλακό ελαστικό το επόμενο Σαββατοκύριακο).

Photo: Pirelli

Ο καλύτερος χρόνος του Sainz ήταν 0,758”μακριά από τον Perez, ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του στα τελευταία 20 λεπτά της ημέρας, με τον Hamilton άλλα τέσσερα δέκατα πίσω. Perez και Hamilton πέτυχαν τα καλύτερα περάσματά τους «φορώντας» (όπως οι περισσότεροι) το ελαστικό C3, ενώ ο Lando Norris της McLaren ήταν τέταρτος ταχύτερος. Οι τέσσερις πρώτοι ξεπέρασαν τον χρόνο του Verstappen (από την Τετάρτη 21/2).

Photo: Pirelli
Παραλειπόμενα Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και στα δύο sessions, που κόστισαν στη Red Bull πολύτιμο χρόνο δοκιμών, ο Perez οδήγησε τους περισσότερους γύρους (129).Στις δοκιμές της Πέμπτης 22/2 και οι 17 οδηγοί στην πίστα, χρησιμοποίησαν και τις πέντε γόμες ελαστικών. Όπως συνέβη και την Τετάρτη 21/2, το C3 ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή.Από τους 1219 γύρους που ολοκληρώθηκαν, το 70% (862) από αυτούς οδηγήθηκαν με αυτό το ελαστικό που θα είναι το μαλακό για το Grand Prix του Μπαχρέιν της επόμενης εβδομάδας.Πολλές ομάδες πραγματοποίησαν πλήρεις προσομοιώσεις απόστασης αγώνα χρησιμοποιώντας τις τρεις γόμες, που θα έχουν στη διάθεσή τους για το πρώτο Grand Prix της σεζόν το επόμενο Σαββατοκύριακο.Τα περισσότερα χιλιόμετρα τα έκαναν με το C1 (232 γύροι, 19%), έτσι ώστε να έχουν μια εικόνα για το ποιες μπορεί να είναι οι επιλογές την επόμενη εβδομάδα.Συνολικά, οι οδηγοί συμπλήρωσαν 6.579 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό