16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Sabah: Επίδοξος Ζελένσκι ο Μητσοτάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις… προκλήσεις  του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδίδει τις κορώνες Ερντογάν κατά της Ελλάδας, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Η εφημερίδα, κατηγορει τον Έλληνα πρωθυπουργό για υποκρισία ενώ τον αποκαλεί «επίδοξο Ζελένσκι», φράση απειλητική, καθώς υποννοεί εισβολή στην Ελλάδα, όπως έγινε στην Ουκρανία.

Ο αρθογράφος, μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Οι τουρκοελληνικές σχέσεις άρχισαν να αμβλύνονται από τις αρχές του 2021 ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε  τον Μάρτιο του 2022 στην Κωνσταντινο’ύπολη με τον Ερντογάν».

«Ωστόσο, ο Μητσοτάκης τερμάτισε τη διαδικασία  διαλόγου με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ τον Μάιο. Έδωσε μια παθιασμένη ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με το πώς τα 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θέλει να αγοράσει η Τουρκία δεν πρέπει να πουληθούν στη χώρα».

«Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμποδίσει την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για την ΕΕ, να ασκήσει το πιο φυσικό δικαίωμά της, ήταν ενάντια τόσο στο νόμο όσο και στις διπλωματικές πρακτικές. Το να ασκεί πίεση για εμπάργκο στον γείτονά της, ενώ  δηλώνει ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο, είναι καθαρή υποκρισία»

«Το να λέει ο Ερντογάν ότι ο Μητσοτάκης “δεν υπάρχει πια γι αυτον” δεν ήταν υπερβολική αντίδραση»

 «Η Ελλάδα συνέχισε να εξοπλίζει τα νησιά, τα οποία έπρεπε να είχαν αφοπλιστεί σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού. Αεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 ρωσικής προέλευσης, τα οποία η Ελλάδα ανέπτυξε στο νησί της Κρήτης τις προηγούμενες ημέρες, κλείδωσαν τα ραντάρ τους σε τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη τα οποία υποστήριζαν αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη και άλλα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ με πτήσεις συνοδείας στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Το κλείδωμα ραντάρ σε ένα αεροσκάφος ορίζεται ξεκάθαρα ως εχθρική συμπεριφορά.

«Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην περιοχή παρουσιάζοντας την Τουρκία ως “επιθετική”, καθώς δεν έχει την ικανότητα να πολεμήσει μόνη της την Τουρκία. Προσπαθεί να χειραγωγήσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην πουλήσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία».

Και συνεχίζει: 

«Ωστόσο, η Δύση, από την οποία ζήτησε βοήθεια ο Μητσοτάκης, υποφέρει πλέον από ελλείψεις φυσικού αερίου, Οι ΗΠΑ, που αποδείχτηκαν χάρτινοι τίγρεις στην Ουκρανία, δεν θα ανοίξουν μέτωπο στο Αιγαίο ενάντια σε μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό.

Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας δύσκολης περιόδου, είθε ο Αλλάχ να βοηθήσει τον αδελφό ελληνικό λαό, που έχει πρωθυπουργό, έναν επίδοξο Ζελένσκι»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό