19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Rolls-Royce Droptail “La Rose Noire” – Απαύγασμα κομψότητας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Rolls-Royce δεν είναι μία… συμβατική εταιρία. Δεν χρειάζεται να σου το πω, το ξέρεις ήδη. Είναι μία από εκείνες τις εταιρίες που αν είσαι καλός πελάτης και ο τραπεζικός σου λογαριασμός είναι σχεδόν ανεξάντλητος, μπορεί να ικανοποιήσει σχεδόν οποιαδήποτε επιθυμία σου. Ακόμα και αν η επιθυμία σου είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν υπάρχει έτσι όπως το φαντάστηκες. Γι’ αυτό λοιπόν, σε παραπέμπει στην “Coachbuilt”, το ειδικό τμήμα που αναλαμβάνει… ειδικές παραγγελίες με κόστος που καλύπτεται από μία λευκή επιταγή. Κάπως έτσι πρέπει να δημιουργήθηκε και η Droptail, μία σειρά 4 αυτοκινήτων, το καθένα μοναδικό με τον δικό του τρόπο, το πρώτο εκ των οποίων είναι η κομψότατη “La Rose Noire”.

Το όνομα του ιδιοκτήτη δεν είναι γνωστό αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η “La Rose Noire” εμπνέεται από ένα τριαντάφυλλο που ονομάζεται Black Baccara και είναι ένα από τα αγαπημένα άνθη της μητέρας της οικογένειας που παράγγειλε το αυτοκίνητο. Η Rolls-Royce έκανε τα αδύνατα, δυνατά για να μπορέσει να φέρει το χρώμα του Black Baccara στο αμάξωμα της Droptail και το αποτέλεσμα της διαδικασίας στην οποία κατέληξε η ομάδα των ειδικών νομίζω τους δικαιώνει απόλυτα. Το “Μαύρο Ρόδο” έχει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα που προέκυψε από την ανάμιξη διαφορετικών αποχρώσεων και συνδυάζεται με το φινίρισμα “Hydroshade” στα… ασημικά (βλ. γρίλια, χειρολαβές κ.ά.).

Όσον αφορά στα μηχανικά, η Droptail σε αντίθεση με τις Sweptail και Boat Tail δεν χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας αλλά ένα custom monocoque από ατσάλι, αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Κάτω από το μακρύ καπό φιλοξενείται ο εμβληματικός twin-turbo V12 με χωρητικότητα 6.75 λίτρων που παράγει γύρω στα 600 άλογα και 840 Nm ροπής και εξασφαλίζει αξιοπρεπείς επιδόσεις στο μεγάλο coupe/cabriolet – τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε λιγότερο από 5.0 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h, όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και σε όποιον αρέσει!

Η Droptail διαφοροποιείται αισθητικά από τις άλλες Rolls-Royce κι αν αυτό δεν γίνεται άμεσα εμφανές από το σχετικά… συμβατικό εμπρός μέρος, το άκρως εντυπωσιακό και ξεχωριστό πίσω μέρος τοποθετεί το νέο μοντέλο σε μία κατηγορία που δεν μοιράζεται με τίποτα άλλο. Η Rolls-Royce εξόπλισε τη νέα δημιουργία της όχι μόνο με μοναδικά πίσω φανάρια αλλά και με ένα διακριτικό spoiler και ένα πανέμορφο decklid ενώ η αφαιρούμενη οροφή κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και έχει ηλεκτροχρωμικά στοιχεία που αλλάζουν κατά βούληση την διαπερατότητα τους.

Σύμφωνα με την εταιρία όμως, το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της Droptail είναι η καμπίνα της. Δύο ολόκληρα χρόνια δούλευαν πάνω  σε αυτήν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Rolls-Royce και όπως συνέβη και στο αμάξωμα και το χρώμα, το αποτέλεσμα του δικαιώνει. Το ταμπλό για παράδειγμα, θυμίζει τα πέταλα ενός τριαντάφυλλου και χρειάστηκαν 1.603 μεμονωμένα κομμάτια ξύλου για να έχει αυτή την όψη ενώ στο κέντρο του υπάρχει ένας αναμφίβολα πανάκριβος χρονογράφος της Audemars Piguet με διάμετρο 43 χιλιοστών που μπορεί να αφαιρεθεί με το πάτημα ενός κουμπιού και να φορεθεί στο χέρι του τυχερού ιδιοκτήτη. Κατά τα άλλα, έχουμε τα γνωστά: πανάκριβο δέρμα σε κόκκινες αποχρώσεις, ανθρακονήματα και αλουμίνιο ενώ το πακέτο συμπληρώνει ένα μοναδικό και φυσικά, ασορτί Champagne Chest που περιλαμβάνει χειροποίητα ποτήρια και δίσκο σερβιρίσματος για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές.

Αν και σε τέτοιου είδους οχήματα η τιμή δεν έχει απολύτως καμία σημασία καθώς αφορά μονάχα την εταιρία και τον ιδιοκτήτη, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φήμες τοποθετούν την Rolls-Royce Droptail “La Rose Noire” στα 25-30 εκατομμύρια δολάρια και δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επ’ αυτού!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό