20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Rolls-Royce Arcadia Droptail – Παράδεισος γαλήνης…

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αρχαιότητα η Αρκαδία ήταν μία εκδοχή του παράδεισου. Ένα μέρος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και άψογης αρμονίας. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Rolls-Royce αποφάσισε να βαφτίσει την 3η κατά σειρά “Coachbuilt” δημιουργία της με αυτό το όνομα λοιπόν. Η Rolls-Royce Arcadia Droptail είναι ένας εορτασμός της αγνότητας, των φυσικών υλικών και όπως όλες οι Coachbuilt πριν από αυτήν, ένα μνημείο για το προσωπικό γούστο του τυχερού εκατομμυριούχου με πάθος για την αρχιτεκτονική και το design που την παράγγειλε. Ενός ανθρώπου που ζήτησε από την αγγλική εταιρία ένα… καταφύγιο γαλήνης, ένα όχημα και έναν χώρο διαβίωσης που θα χαρακτηρίζεται από τον μινιμαλισμό και το βάθος των υλικών και θα χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια, αγνότητα και μία ανεπαίσθητη αυτοσυγκράτηση. Φυσικά, ποτέ δεν θα μάθουμε το όνομα του αλλά το αυτοκίνητο που παράγγειλε στην Rolls-Royce, η Arcadia Droptail, σχεδιάζεται, εξελίσσεται και κατασκευάζεται τα τελευταία 5 χρόνια και το αποτέλεσμα νομίζω δικαιώνει όλους τους εμπλεκόμενους!

Καταρχάς, η αγγλική μάρκα δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον και άκρως ελκυστικό παρουσιαστικό που αποτελείται από ένα ειδικό λευκό χρώμα με μικροσωματίδια από αλουμίνιο και γυαλί και συνδυάζεται με τα ανθρακονήματα στο κάτω μέρος του αμαξώματος που για πρώτη φορά σε μία Droptail είναι βαμμένα ασημί. Το χρώμα και οι ζάντες ελαφρού κράματος όμως είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά στην “Arcadia”. Οι τεχνικοί της Rolls-Royce χρησιμοποίησαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 233 κομμάτια ξύλου σε ολόκληρο το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων των 76 που κοσμούν το πίσω deck και έπρεπε να βασιστούν σε τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην Formula 1 για να κατασκευάσουν αρκετά στιβαρά ανθρακονήματα που θα μπορούν να υποστηρίξουν το ξύλο. Περισσότερες από 8.000 εργατοώρες σπαταλήθηκαν αποκλειστικά στο ξύλο και ενώ συνέβαινε αυτό, μία διαφορετική ομάδα είχε αναλάβει την δημιουργία του μοναδικού ρολογιού που βρίσκεται στο ταμπλό της Arcadia Droptail.

Η Rolls-Royce ισχυρίζεται ότι οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν και τα στάνταρ επικύρωσης χρησιμοποιεί είναι πολύ αυστηρότερα ακόμα και από αυτά φημισμένων ωρολογοποιών και ενώ δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να διαψεύσουμε αυτόν τον ισχυρισμό, μπορούμε να θαυμάσουμε το απίστευτο κόσμημα με το γεωμετρικό μοτίβο “guilloche” με τις 119 έδρες. Ακόμα και ο αριθμός δεν είναι τυχαίος καθώς προέρχεται από τα 119 χρόνια που γιόρτασε η Rolls-Royce το 2023, όταν ο ιδιοκτήτης της Arcadia Droptail πήρε την πρώτη πρόγευση του νέου αποκτήματος του.

Το μόνο που παραμένει άγνωστο είναι τι κρύβεται κάτω από το μακρύ καπό αλλά ούτως ή άλλως, δεν έχει σημασία. Ας θυμηθούμε την ιστορία της Rolls-Royce και ας μείνουμε στο γεγονός ότι ο twin-turbo V12 που αποτελεί την καρδιά της 3ης Droptail είναι… επαρκής. Το αυτοκίνητο έχει ήδη παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη του στην Σιγκαπούρη και παρότι εκεί είναι πιο διαδομένα τα δεξιοτίμονα, όπως βλέπεις στις φωτογραφίες η Arcadia είναι αριστεροτίμονη. Έτσι αποφάσισε ο ιδιοκτήτης, ώστε να μπορεί να την χρησιμοποιεί ευκολότερα στον υπόλοιπο κόσμο… Σε λίγο θα μας πει ότι θα κάνει και roadtrips με το γιγαντιαίο cabriolet των 20, 25 ή 30 εκατομμυρίων, ανάλογα με το ποιον θα διαβάσεις και θα πιστέψεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό