18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Rolls-Royce: Καταργεί 9.000 θέσεις εργασίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας προανήγγειλε η Rolls-Royce, ενώ προειδοποίησε ότι θα χρειασθεί να μεσολαβήσουν «αρκετά χρόνια» για την ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Η εταιρεία, που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη, μειώνει κατά το ένα-πέμπτο το εργατικό της δυναμικό ανά τον κόσμο, με τις απολύσεις να επηρεάζουν κυρίως το τμήμα αεροδιαστημικής. «Πρόκειται για μια κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», αναφέρει ο επικεφαλής της Rolls-Royce, Γουόρεν Ίστ, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών αναμένονται στη Βρετανία.

Η Rolls-Royce απασχολεί 52.000 εργαζομένους παγκοσμίως. Αν και ο κ. Ιστ ανέφερε στην τηλεόραση του BBC ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη κατλαλήξει για το πού ακριβώς θα γίνουν μειώσεις προσωπικού, εντούτοις ανέφερε ότι «στις δραστηριότητες αεροδιαστημικής, τα δύο-τρία των εργαζομένων είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε πάγωμα των αεροπορικών ταξιδίων, με ολοένα και περισσότερους αερομεταφορείς να ανακοινώνουν περικοπές. Πέραν των απολύσεων, η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις δαπάνες σε τομείς όπως εργοστάσια και ακίνητα, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους 1,3 δισ. στερλινών. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό