17.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Project Leonardo: Το χειριστήριο PS5 της Sony για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη CES 2023 στο Λας Βέγκας, η Sony παρουσίασε το σύστημα Mocopi για παρακολούθηση ολόκληρου του σώματος για χρήση σε παιχνίδια και το metaverse. Εκτός από αυτό, όμως, αποκάλυψε το Project Leonardo, ένα modular χειριστήριο σχεδιασμένο για να βοηθάει παίκτες με αναπηρίες.

Το χειριστήριο έχει μια μεγάλη, στρογγυλή βάση που έχει σχεδιαστεί για να στέκεται σε τραπέζι. Ένας παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ή δύο χειριστήρια Project Leonardo και να τα συνδυάσει με ένα χειριστήριο DualSense.

Σε κάθε ειδικό χειριστήριο τα κουμπιά μπορούν να διαμορφωθούν και να αλλάξουν θέση προκειμένου να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες του παίκτη. Πολλά κουμπιά μπορούν να αντιστοιχιστούν στην ίδια λειτουργία και δύο λειτουργίες μπορούν να αντιστοιχιστούν στο ίδιο κουμπί. Ακόμα, μπορούν να συνδεθούν με joysticks και έρχονται σε διάφορα μεγέθη για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Το βασικό χειριστήριο Project Leonardo είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, έχει τέσσερις βοηθητικές θύρες (με βάση τις υποδοχές 3,5 mm).

Η Sony έχει συνεργαστεί με τους AbleGamers, SpecialEffect, StackUp και άλλους ειδικούς για να σχεδιάσει αυτό το χειριστήριο. Το Project Leonardo βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επομένως στο μέλλον θα αποκαλυφθούν περισσότερα χαρακτηριστικά καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό