16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Porsche: Από τις πίστες και επισήμως, στο χρηματιστήριο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η 29η του Σεπτεμβρίου είναι μία ιστορική ημέρα για την Porsche καθώς είναι η μέρα που κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υπό την ονομασία “P911” με την αποτίμηση να αγγίζει τα 75 δισεκατομμύρια ευρώ και συνδέοντας όχι μόνο το σύμβολο της αλλά και τον αριθμό των μετοχών που προσφέρονται στην IPO (911.000.000 μετοχές εκ των οποίων το 12.5% να προσφέρονται στο κοινό) με το εμβληματικό sports car που αποτέλεσε τα θεμέλια γι’ αυτό που έχει γίνει πλέον η γερμανική εταιρία. Επιπλέον, με την αρχική δημόσια προσφορά της, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και αρκετά κοντά στην συνολική κεφαλαιοποίηση της μητρικής VW Group, η Porsche δείχνει να αγνοεί την διστακτικότητα που επικρατεί στις αγορές.

“Σήμερα, ένα μεγάλο όνειρο γίνεται πραγματικότητα για την Porsche. Ο αυξημένος βαθμός αυτονομίας μας τοποθετεί σε μία πολύ καλή θέση για να υλοποιήσουμε τους φιλόδοξους στόχους μας τα επόμενα χρόνια.“

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Oliver Blume. Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι; Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε αλλά αναμφίβολα και αναπόφευκτα περιστρέφονται γύρω από τις τεχνολογίες του εξηλεκτρισμού, της βιωσιμότητας, της συνδεσιμότητας αλλά και της υποβοήθησης οδήγησης. Αξίζει να αναφέρουμε βεβαίως ότι οι μετοχές που έγιναν διαθέσιμες στην IPO της Porsche δεν συνοδεύονται από δικαίωμα ψήφου οπότε οι οικογένειες Porsche και Piech εδραιώνουν τον έλεγχο τους με 25% συν 1 κανονική μετοχή στην Porsche AG, ποσοστό που τους καθιστά επί της ουσίας αυτό που ονομάζεται “blocking μειοψηφία” στην εταιρία. Κάπως έτσι ξεκινά μία νέα εποχή στην γερμανική μάρκα. Μία εποχή με πολλούς κινδύνους και ακόμα περισσότερες ευκαιρίες που η Porsche ελπίζει να εκμεταλλευτεί με τη νέα ανεξαρτησία της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό