21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Polestar 2 BST Edition 230 – Η επιστροφή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία σοβαρή υπόθεση déjà vu πάθαμε με την Polestar η οποία 9 μήνες περίπου μετά το Polestar 2 BST Edition 270 επιστρέφει στο θέμα “BST” για να λανσάρει στην αγορά άλλη μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του “2” με το δίδυμο του “270”, Polestar 2 BST Edition 230. Δίδυμο καθώς μηχανολογικά, τα δύο μοντέλα είναι πρακτικά πανομοιότυπα καθώς εξοπλίζονται αμφότερα με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 476 ίππων και 680 Nm ροπής οι οποίοι τροφοδοτούνται με ενέργεια από μία μπαταρία 78 kWh και όχι από τη νεότερη, των 82 kWh η οποία βρίσκεται στα ανανεωμένα Polestar 2 Long Range που είδαμε για πρώτη φορά στις αρχές του έτους. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το σουηδικό, ηλεκτρικό μοντέλο επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 4.4 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία του ανάμεσα στις φορτίσεις αγγίζει τα 460 χιλιόμετρα.

Ίδιο είναι και το setup της ανάρτησης που περιλαμβάνει, όπως και στο BST 270, μία τετράδα ρυθμιζόμενων αμορτισέρ της Ohlins, σκληρότερα ελατήρια, μία μπάρα θόλων στον εμπρός άξονα και μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 25 χιλιοστά ενώ οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών “ντύνονται” με ελαστικά Pirelli P Zero σε διάσταση 245/35/21. Η ουσία ειδικών εκδόσεων όπως η BST 230 αποκαλύπτεται από τον επικεφαλής της σουηδικής μάρκας, Thomas Ingenlath, που δήλωσε κατά την παρουσίαση της τελευταίας:

“Εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής όπως η BST Edition 230 μας επιτρέπουν να εξερευνούμε χρώματα, γραφικά και υλικά με ταχύτερο και πιο δημιουργικό τρόπο.“

Κάπως έτσι, φτάνουμε στον λόγο ύπαρξης του Polestar 2 BST Edition 230 που δεν είναι άλλος από το “Nebula” χρώμα στο αμάξωμα (εναλλακτικά προσφέρεται και το “Space Black” ενώ και στις δύο περιπτώσεις, διαθέσιμα είναι και τα γραφικά σε μαύρο ματ) και το MicroSuede υλικό που παράγεται από μερικώς ανακυκλωμένο δέρμα Nubuck και χρησιμοποιείται στα καθίσματα και στο τιμόνι. Κατά τα άλλα, οι χρυσού χρώματος ζώνες ασφαλείας δημιουργούν τις απαραίτητες αντιθέσεις ενώ όσον αφορά στον εξοπλισμό, το BST Edition 230 έρχεται με το πακέτο “Plus” και το πακέτο “Pilot” στον standard εξοπλισμό, οπότε διαθέτει πανοραμική ηλιοροφή, το premium ηχοσύστημα της Harman Kardon και όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που μπορεί να επιθυμήσει κάποιος. Για την ιστορία, να επαναλάβουμε ότι η συγκεκριμένη ειδική έκδοση θα κατασκευαστεί σε 230 μόλις αυτοκίνητα και η τιμή της στη Γερμανία ξεκινά από τα €81.000.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό