20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Paloma Picasso: Στο Ηρώδειο η κόρη του καλλιτέχνη του 20ου αιώνα Pablo Picasso

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη μοναδική συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Τούρκου συνθέτη, Zυλφύ Λιβανελί, με τον τίτλο «Όσα μας ενώνουν» στο Ηρώδειο, βρέθηκε η Paloma Picasso, η κόρη του καλλιτέχνη του 20ου αιώνα, Pablo Picasso.

Η Paloma Picasso, η οποία βρέθηκε στην πρώτη σειρά του αρχαίου θεάτρου, πόζαρε στον φωτογραφικό φακό με τη Μαρία Εμπειρίκου και τον Νίκο Σταμπολίδη, ενώ έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετη.

Η Paloma Picasso είναι Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας, γνωστή για τα σχέδια κοσμημάτων της για την Tiffany & Co και για τα αρώματα της.

Είναι η νεώτερη κόρη του καλλιτέχνη του 20ου αιώνα Pablo Picasso.

Η Paloma Picasso είναι η μόνη από τους απογόνους του Picasso, που κατόρθωσε να ορθώσει το ανάστημά της στον κόσμο της τέχνης, χωρίς να την ισοπεδώσει το βαρύ όνομα που φέρει, ευφυώς επιλέγοντας τον σχεδιασμό κοσμημάτων και άλλων πολυτελών αντικειμένων. Η ίδια εξάλλου, αποδείχθηκε μεγάλο ταλέντο και στην προώθηση των δημιουργιών της, πάντα σε συνδυασμό με την δική της προσωπικότητα και φυσικά την υπογραφή της.

Η 74χρονη σήμερα Η Paloma Picasso άρχισε να σχεδιάζει κοσμήματα από νεαρή ηλικία, θητεύοντας μάλιστα για ένα διάστημα, το 1971 και στον ελληνικό οίκο Ζολώτα ενώ ιδιαίτερα τη βοήθησε στα πρώτα της βήματα ο φίλος της Yves Saint Laurent.

Η εκτίναξή της στο χώρο έγινε ωστόσο στη δεκαετία του ’80, όταν άρχισε να σχεδιάζει κοσμήματα για τον Tiffany & Co της Νέας Υόρκης. Σύντομα άρχισε να πειραματίζεται και με τα αρώματα, ενώ το κόκκινο κραγιόν που λανσάρισε, θα γινόταν για χρόνια το σήμα κατατεθέν της.

Σήμερα κοσμήματά της βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές του Field Museum of Natural History στο Σικάγο, συγκεκριμένα ένα βραχιόλι με φεγγαρόπετρα 408 γραμμαρίων πλαισιωμένο με διαμάντια και του Smithsonian National Museum of Natural History στην Ουάσιγκτον, όπου εκτίθεται ένα κολιέ από τον πολύτιμο λίθο κουνζίτη, βάρους 396,30 καρατίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό