18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

OnePlus 12: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το τεράστιο σύστημα ψύξης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η OnePlus μόλις ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση της τελευταίας της ναυαρχίδας OnePlus 12, με εκπληκτική απόδοση. Η απόδοση, ωστόσο, δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν μπορεί να διατηρηθεί και η ζέστη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της.

Η κινεζική εταιρεία έχει βάλει μέσα στο νέο της smartphone δύο από τους μεγαλύτερους θαλάμους ατμού (με εξαίρεση αυτούς των laptop) και το νέο teardown της συσκευής μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά.

Ο Zack Nelson του καναλιού JerryRigEverything στο YouTube, γνωστός για τις κακουχίες στις οποίες υποβάλλει πανάκριβα ολοκαίνουργια smartphone και για τα teardown τους, έπιασε το OnePlus 12 στα χέρια του αποκαλύπτοντας κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ένα από αυτά είναι η χωριστή διαμόρφωση μπαταρίας, που επιτρέπει σε κάθε μισό να επαναφορτίζεται ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε ασύρματη φόρτιση 50 W ή ενσύρματη σύνδεση 100 W.

Το OnePlus 12 περιλαμβάνει επίσης ελαστικούς δακτυλίους και παρεμβύσματα γύρω από την υποδοχή USB-C και μια δέσμη συνδέσμων καλωδίων με κορδέλα για προστασία από ζημιές από το νερό.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα, όμως, είναι ο τεράστιος θάλαμος ατμού δύο επιπέδων σε άμεση επαφή με το SoC Snapdragon 8 Gen 3 και την οθόνη, για αποτελεσματική απαγωγή θερμότητας. Το όνομα αυτής της τεχνολογίας είναι Dual Cryo Velocity Vapor Chambers και ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί δύο θαλάμους ατμού στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο, παρέχοντας μια τεράστια περιοχή 9.140 mm² για απαγωγή θερμότητας.

Όταν βγαίνει από το τηλέφωνο μοιάζει με φύλλο χαλκού, ωστόσο, μεταξύ των στρωμάτων βρίσκεται ένα λεπτό διάκενο με μια μικρή ποσότητα υγρού που ανακυκλώνεται μέσω της τριχοειδούς δράσης ενός πλέγματος, που είναι επίσης εγκατεστημένο στο θάλαμο. Τα πτερύγια και το υγρό ανακυκλοφορίας συνεχώς σε επαφή με τις χάλκινες επιφάνειες κρατούν υπό έλεγχο τις θερμοκρασίες.

Στο βίντεό του, ο Nelson εξηγεί ότι ο σχεδιασμός του OnePlus ψύχει το SoC, τις μπαταρίες και το σύστημα ασύρματης φόρτισης, ενώ διαχέει τη θερμότητα μέσω της οθόνης. Το αν η οθόνη OLED μπορεί να επηρεαστεί από τη θερμότητα μέσα στα χρόνια χρήσης είναι κάτι που μένει να απαντηθεί.

Οι ίδιοι οι θάλαμοι ατμού δεν είναι μια νέα ιδέα για ψύξη smartphone, αλλά ο πρωτοποριακός σχεδιασμός διπλού θαλάμου της OnePlus συμβάλλει στην αύξηση της επιφάνειας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό