21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Nissan Qashqai e-POWER – Έκανε 1000 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ  

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της μοναδικής και καινοτόμου τεχνολογίας e-POWER στο Qashqai, η Nissan έθεσε την πρόκληση σε μια ευρωπαϊκή ομάδα δημιουργών περιεχομένου να καλύψουν 1000 χιλιόμετρα σε όλη την Σαρδηνία χρησιμοποιώντας μόνο μία δεξαμενή καυσίμου. Η νικήτρια ομάδα της πρόκλησης που εκπροσώπησαν την Ισπανία, συγκέντρωσαν βαθμούς με βάση την κατανάλωση καυσίμου για το πλήρες ταξίδι, καθώς και την επίδοσή τους σε διάφορες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Θα είναι καλεσμένες της Nissan σε έναν από τους αγώνες Formula E της επόμενης σεζόν. Η πρόκληση οδήγησης της Σαρδηνίας συγκέντρωσε συμμετέχοντες από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες που ακολούθησαν μια διαδρομή 1000 χιλιομέτρων, απολαμβάνοντας τα δραματικά ορεινά και παράκτια τοπία του νησιού της Μεσογείου.

Ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο Olbia, με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ 55 λίτρων. Το Qashqai e-POWER έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου WLTP 5,2l/100km, δίνοντας θεωρητική αυτονομία 1057χλμ. Καθ’ οδόν, μέλη της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Nissan Technical Center Europe στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν παρόντες για να προσφέρουν συμβουλές οικονομικής οδήγησης, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος e-Pedal Step, καθώς και του επιλέξιμου «B- mode». Όλες οι ομάδες πέτυχαν την πρόκληση, με μέση κατανάλωση καυσίμου για τον αγώνα σε όλες τις ομάδες 4,9 λίτρα/100 χλμ., μια εξαιρετική επίδοση – απόδειξη της εμβέλειας και της απόδοσης του Qashqai e-POWER.

e–POWER: καινοτόμο και μοναδικό

Στο επίκεντρο της υψηλής τεχνολογίας του Qashqai βρίσκεται το μοναδικό και καινοτόμο σύστημα e-POWER. Αυτό που κάνει το e-POWER μοναδικό, είναι ότι οι τροχοί κινούνται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, επομένως η απόκριση είναι άμεση και γραμμική. Αυτό είναι που προσφέρει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και αντιπροσωπεύει μια σημαντικότατη εναλλακτική στα παραδοσιακά υβριδικά συστήματα, όπου οι οδηγοί πρέπει να αποδεχτούν τις εγγενείς αδυναμίες τους όσον αφορά την οδηγική εμπειρία. Αντίθετα, το σύστημα e-POWER του Qashqai σχεδιάστηκε για να προσφέρει την απόκριση, την ομαλή και αθόρυβη εμπειρία οδήγησης που θυμίζει ένα καθαρό EV, αλλά χωρίς την ανάγκη σύνδεσης για επαναφόρτιση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό