17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Nia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102 και, πέρα από το gaming, είναι εξαιρετικά αποδοτική και στον υπολογισμό τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ωστόσο, οι κυρώσεις των ΗΠΑ που απαγορεύουν την κάρτα στην Κίνα (καθώς και σε άλλες χώρες) έχουν δυσκολέψει τα πράγματα για τη χώρα.

Μετά από αυτήν την περιοριστική ενέργεια, υπήρξε πολύς διάλογος για το αν η Κίνα θα μπορούσε να συνεχίσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας AI. Μια αναφορά από το κινεζικό φόρουμ Baidu δείχνει ότι αρκετά εργοστάσια έχουν ξεκινήσει στην Κίνα να μετατρέψουν τις κάρτες gaming σε κάρτες ΑΙ.

Αναφορές από τα φόρουμ Chiphell δείχνουν ότι πολλές μονάδες RTX 4090 που έχουν αποσυναρμολογηθεί, χωρίς τα πραγματικά συστατικά της GPU εκτός από τον προσαρμοσμένο ψύκτη, πωλούνται σε αγορές μεταπωλητών.

Υπάρχει, ακόμα, ένα νέο σύστημα ψύξης. Πρόκειται για έναν ψύκτη δύο υποδοχών με μια μονή ανεμιστήρα στυλ blower. Αυτή η σχεδίαση GPU είναι ιδιαίτερα καλή στο να απομακρύνει όλη τη θερμότητα από την περιοχή των I/O (όπου βρίσκονται οι θύρες HDMI/DP), καθιστώντας τις τέλειες για περιβάλλοντα διακομιστών. Σε αυτή την περίπτωση, πιστεύεται ότι αυτές οι RTX 4090 θα χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν υψηλής απόδοσης υπολογισμό για την εκπαίδευση AI.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό