17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Musk: Η αυτονομία των 800 χλμ. του Tesla Semi είναι με φορτίο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε περίπου 1,5 μήνα, αρχές Δεκεμβρίου, η Tesla θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του Semi με την Pepsi Co. να είναι ο πρώτος πελάτης που θα προσθέσει το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό της εταιρίας στον στόλο της. Η εταιρεία αναψυκτικών έχει παραγγείλει 100 φορτηγά, με την Tesla να σχεδιάζει να παραδώσει 15 από αυτά μέχρι το τέλος του έτους.
Το Semi θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις αυτονομίας, με τη μικρή να είναι μέχρι 300 μίλια (482 χλμ) και η μεγάλη μέχρι 500 μίλια (805 χλμ) με μια φόρτιση, αν και στην αρχή θα είναι διαθέσιμη μόνο η δεύτερη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους της Tesla, ο Elon Musk ανέφερε ότι το νούμερο της αυτονομίας του Semi αναφέρεται όταν αυτό μεταφέρει φορτίο, κάτι που είναι λογικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
Θα αρχίσουμε να εντείνουμε την παραγωγή του Tesla Semi. Καμία θυσία στη χωρητικότητα του φορτίου και την αυτονομία των εμβέλεια 500 μιλίων. Για να είμαι ξεκάθαρος, τα 500 μίλια είναι με φορτίο σε επίπεδο έδαφος. Αλλά το θέμα είναι ότι είναι ένα φορτηγό μεγάλης αυτονομίας και μάλιστα με βαρύ φορτίο. Και τόσες φορές που οι άνθρωποι λένε: Όχι, δεν μπορείς – είναι αδύνατο να φτιάξεις ένα φορτηγό βαρέως τύπου Κατηγορίας 8 μεγάλης εμβέλειας, θα το δουν.

Το Tesla Semi είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες και είναι πολύ γρήγορο στην επιτάχυνση, μιας και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, σαν σκέτος τράκτορας και δεν είναι συνδεδεμένο με το ρυμουλκό. Όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό