29 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

MundoBasket 2023, ΗΠΑ – Καναδάς: Η οριακή φάση που προκάλεσε μπόλικη συζήτηση με το σουτ του Μπρίτζες που έστειλε τον μικρό τελικό στην παράταση

Ειδήσεις Ελλάδα

MUNDOBASKET 2023

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ
10.09.2023 | 13:36

Ο Μάικαλ Μπρίτζες έστειλε τον μικρό τελικό του MundoBasket 2023 ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά στην παράταση με εύστοχο τρίποντο, μετά από δική του σκοπίμως άστοχη βολή, σε μια φάση που σήκωσε μπόλικη συζήτηση. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο SPORT24.

Ο Μάικλ Μπρίτζες έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να στείλει τον μικρό τελικό του MundoBasket 2023 ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά στην παράταση, βάζοντας τρίποντο ισοφάρισης λίγο πριν εκπνεύσει το 40λεπτο, αφότου πρώτα είχε αστοχήσει επίτηδες σε βολή και είχε μαζέψει το ριμπάουντ.

Πρόκειται για μια φάση που σήκωσε μπόλικη κουβέντα για το αν είναι έγκυρο το καλάθι του γκαρντ των ΗΠΑ ή όχι, λόγω του χρόνου στον οποίο πατάει στο παρκέ και διεκδικεί το επιθετικό ριμπάουντ που, εν τέλει, πήρε.

Σούπερ προσφορά* για τον τελικό του Μουντομπάσκετ 2023 | 21+

Βλέπετε, οι πέντε παίκτες που παίρνουν θέση για το ριμπάουντ όταν εκτελούνται βολές έχουν δικαίωμα να μπουν στο βαμμένο μόλις φύγει η μπάλα από τα χέρια του αθλητή που βρίσκεται στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο σουτέρ και οι υπόλοιποι παίκτες που βρίσκονται έξω από τη γραμμή του τριπόντου μπορούν να μπουν όταν η μπάλα -από την εκτέλεση της βολής- ακουμπήσει στη στεφάνη -όχι νωρίτερα.

Στην συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση, ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν γκαρντ των Νετς περίμενε η βολή του να βρει στη στεφάνη και πριν διεκδικήσει το επιθετικό ριμπάουντ. Στο καρέ – καρέ φαίνεται πως είναι οριακά νόμιμη η είσοδός του, αν και -ξαναλέμε ότι- η λεπτομερής ανάλυση του VIDEO θα δώσει με μεγαλύτερη ασφάλεια μια ξεκάθαρη απάντηση.

Κι αν στην προκειμένη περίπτωση αιωρείται ένα ερωτηματικό αναφορικά με την εγκυρότητα του χρόνου εισόδου στη ρακέτα, σε μια άλλη είναι δεδομένη η παράβαση. Αυτή του Αρ Τζέι Μπάρετ του Καναδά, ο οποίος αν και δεν έχει έχει ουσιαστική συμμετοχή στη φάση, φαίνεται να μπαίνει νωρίτερα μέσα.

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό