23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Mini John Cooper Works Countryman – Επιδόσεις και πρακτικότητα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου η Mini αποκάλυψε τη νέα γενιά του Countryman. Το crossover της αγγλικής εταιρίας του ομίλου BMW μεγάλωσε αρκετά σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο καθώς πλέον αγγίζει σε μήκος τα 4.43 μέτρα, υιοθέτησε τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία “Χαρισματική Απλότητα” της Mini τόσο στο εξωτερικό όσο και στην καμπίνα και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της παρουσιάζοντας μονάχα της αμιγώς ηλεκτρικές Countryman E και Countryman SE εκδόσεις. Τώρα όμως, ήρθε το John Cooper Works Countryman και αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ηλεκτρικό…

Κάτω από το καπό κρύβεται ένας δίλιτρος, τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας ο οποίος παράγει 300 ίππους και 400 Nm ροπής για να προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το ALL4 σύστημα τετρακίνησης που είναι standard στο κορυφαίο Countryman, ο κινητήρας είναι σε θέση να επιταχύνει το καυτό crossover στα 100 km/h από στάση σε μόλις 5.4 δευτερόλεπτα (κάνοντας το ταχύτερο, έστω και κατά 0.2 δευτερόλεπτα από το τετρακίνητο, ηλεκτρικό Countryman SE) ενώ χάρη και στον κορυφαίο για την κατηγορία, συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0.26 η μέγιστη ταχύτητα είναι 250 km/h. “JCW” όμως δεν σημαίνει μονάχα επιδόσεις στην ευθεία.

Γι’ αυτό οι μηχανικοί προχώρησαν και σε μία σειρά αλλαγών στο στήσιμο του Countryman, εξοπλίζοντας το John Cooper Works με νέες ρυθμίσεις στα αμορτισέρ και τα ελατήρια της ανάρτησης καθώς και νέο, ισχυρότερο σύστημα πέδησης ενώ οι μεγαλύτεροι τόσο σε διάμετρο όσο και σε πλάτος πέλματος τροχοί, ενισχύουν την αίσθηση kart που παραδοσιακά προσφέρουν οι σπορ εκδόσεις της Mini. Επειδή το John Cooper Works Countryman πρέπει να είναι γρήγορο αλλά και να το δείχνει δε, η Mini το εξόπλισε με νέο εμπρός μέρος όπου ξεχωρίζουν η μαύρη γρίλια, ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και τα ειδικά για την έκδοση, LED φωτιστικά σώματα. Νέα είναι και τα πίσω φανάρια ενώ ο πίσω προφυλακτήρας φιλοξενεί τόσο έναν διακριτικό διαχύτη όσο την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις κόκκινου χρώματος λεπτομέρειες σε δαγκάνες φρένων, καλύμματα καθρεπτών, οροφή και πίσω κολώνες που συμπληρώνουν το look.

Το εσωτερικό από την άλλη, διατηρεί τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα του με διακριτικές πινελιές όπως το νέο τιμόνι, τα σπορ καθίσματα και το κόκκινο χρώμα στις επενδύσεις και κατά κύριο λόγο, στο ταμπλό. Από το συνολικό πακέτο του Mini John Cooper Works Countryman δεν θα μπορούσε να λείπει η πλήρης σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες και 4 κάμερες αλλά και όλες οι επιλογές συνδεσιμότητας και εξατομίκευσης που προσφέρει η νέα γενιά του λειτουργικού συστήματος του infotainment της αγγλικής μάρκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό