16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

MG Cyberster – Όταν η ιστορία τέμνει το μέλλον

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχοντας περάσει πολλά δύσκολα χρόνια κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 κατά κύριο λόγο, η MG εξαγοράστηκε από την κινέζικη SAIC. Με στρατηγικές επενδύσεις και το λανσάρισμα αξιόλογων, value-for-money προϊόντων, η αγγλική εταιρία έχει καταφέρει όχι μόνο να ξανασταθεί στα πόδια της αλλά και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο ολοκαίνουριο Cyberster. Ένα παραδοσιακό roadster το οποίο όμως ενσωματώνει άφθονη τεχνολογία και ενδεχομένως πιο σημαντικά, την… ψυχοσύνθεση της MG.

Το Cyberster παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτότυπου το 2021 και η αποδοχή του κοινού ήταν τόσο θετική που η μητρική SAIC “αναγκάστηκε” να δώσει το πράσινο φως για το λανσάρισμα του ανοιχτού ηλεκτρικού στην αγορά. Παρότι το μοντέλο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Σαγκάη, η MG δεν έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Cyberster, οπότε οι μοναδικές πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το σημείο είναι αυτές που διέρρευσαν από το γραφείο ευρεσιτεχνιών της Κίνας. Το MG Cyberster έχει μήκος 4.53 μέτρα, πλάτος 1.91 και ύψος 1.32 μέτρα που σημαίνει ότι είναι περίπου 15 cm μακρύτερο και 10 εκ. φαρδύτερο από μία Porsche 718 Boxster ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στις κινεζικές αρχές, το βάρος του αυτοκινήτου κυμαίνεται από 1.850 έως 1.985 κιλά ανάλογα με την διαμόρφωση.

Όσο για την κίνηση, το Cyberster είναι διαθέσιμο είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, γεγονός που μεταφράζεται σε 314 άλογα για την πισωκίνητη έκδοση και σε 544 άλογα για την τετρακίνητη. Τα νούμερα είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακά και επιτρέπουν στην κορυφαία έκδοση του Cyberster να επιταχύνει στα 100 km/h σε λιγότερο από 3.0 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 200 km/h. Το μόνο που είναι εντελώς άγνωστο σε αυτό το σημείο είναι οι μπαταρίες ή η αυτονομία του αυτοκινήτου αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες.

Όσο για το design; Δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο από αυτά που δείχνουν οι φωτογραφίες. Το MG Cyberster είναι ένας γάμος του παρελθόντος με το μέλλον. Διατηρεί τις παραδοσιακές αναλογίες ενός roadster με μακρύ καπό, την καμπίνα μετατοπισμένη στο κέντρο του οχήματος και το τύπου-kammback πίσω μέρος να δημιουργούν μία γνώριμη αλλά άκρως μοντέρνα εικόνα. Στοιχεία όπως τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω προσθέτουν πολλούς πόντους στον τομέα του εντυπωσιασμού ενώ φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό με το πρωτότυπο τιμόνι και τις οθόνες. Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα απολύτως καμία ένδειξη για την τιμή που θα λανσαριστεί το Cyberster στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024 οπότε έχουμε κάτι να περιμένουμε…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό