16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Mercedes GLC Coupe AMG 43 & AMG 63S E Performance – Για απαιτητικούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την στιγμή που η Μercedes παρουσίασε την Coupe εκδοχή της GLC, η οποία είναι από τις πιο όμορφες προτάσεις της κατηγορίας και ανυπομονούμε να την δούμε και να την οδηγήσουμε, ήταν θέμα χρόνου να μας αποκαλύψει και τις AMG εκδοχές της. Και φυσικά όπως είδαμε για πρώτη φορά στην C Class AMG, η φιλοσοφία τηςMercedes σε ότι έχει να κάνει με τις συγκεκριμένες εκδόσεις, έχει διαφοροποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα αντί για τα θηριώδη μηχανικά σύνολα με τους V6 και V8 κινητήρες, πλέον υπάρχει ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης, σε δύο διαφορετικές «εκτελέσεις».

Στην περίπτωση της GLC Coupe 43 AMG ο θερμικός κινητήρας συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V με την τελική ισχύ να βρίσκεται στους 421 ίππους και τη ροπή στα 500 Nm. Το σύνολο είναι προφανώς γρήγορο, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 4,8” και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Για όποιον θέλει παραπάνω δύναμη, υπάρχει και η περίπτωση της GLC Coupe 63 AMG S E Performance. H συγκεκριμένη έκδοση αξιοποιεί μία ακόμα πιο βελτιωμένη έκδοση του turbo κινητήρα βενζίνης των δύο λίτρων. Αποδίδει 476 ίππους, χάρη στο μεγαλύτερο turbo που διαθέτει.

Παράλληλα στον πίσω άξονα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 204 ίππους, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 680 ίππους και τα 554 Nm ροπής. Φτάνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4”, με την τελική να περιορίζεται και πάλι ηλεκτρονικά, στα 275 χλμ./ώρα.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα με ένα στάνταρ αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και φυσικά αμφότερες είναι τετρακίνητες με το γνωστό σύστημα 4MATIC, ενώ μοιράζονται την ίδια ανάρτηση και τα ίδια φρένα. Οι τιμές και των δύο αυτών ξεχωριστών εκδόσεων δεν είναι ακόμη γνωστές, καθώς μέχρι το λανσάρισμα τους, το 2024, έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας.

 
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό