16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Mercedes-AMG GT – Νέα, πιο πρακτική και πιο γρήγορη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εξέλιξη φέρνει αλλαγές και την βελτίωση των ειδών. Στην περίπτωση της Mercedes-AMG GT η εξέλιξη φέρνει αυξημένες διαστάσεις, επιπλέον πρακτικότητα, περισσότερη άνεση αλλά και δύναμη, επιδόσεις και μία διαφορετική προσέγγιση που επιτυγχάνει σε γενικές γραμμές τα ίδια αποτελέσματα. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι η “GT” εξακολουθεί να κοιτά στα μάτια την Posche 911 αλλά το κάνει πλέον αποκλειστικά ως coupe, συγγενεύοντας με την ολοκαίνουρια Mercedes-AMG SL με την οποία διανύει βίους παράλληλους και προσφέροντας (προαιρετικά) μία διάταξη 2+2 που αποδεικνύει τον ανανεωμένο προσανατολισμό της.

Η AMG GT χρησιμοποιεί μία νέα αρχιτεκτονική που κατασκευάζεται από αλουμίνιο, ατσάλι, μαγνήσιο, υαλοβάμβακα και ανθρακονήματα και το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε ακόμα και χωρίς μέτρο σύγκρισης είναι ότι η δεύτερη γενιά του γερμανικού sports car έχει μεγαλώσει σε σύγκριση με την πρώτη. Συγκεκριμένα, είναι 182 χιλιοστά μεγαλύτερη σε μήκος, 45 χιλιοστά μεγαλύτερη σε πλάτος και 66 χιλιοστά σε ύψος ενώ ακόμα και το μεταξόνιο των 2.700 χιλιοστών είναι κατά 70 mm μεγαλύτερο συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Όσον αφορά στο design από την άλλη, η “GT” έχει διατηρήσει την αναγνωρισιμότητα της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έμεινε στάσιμη.

Στην μάσκα κυριαρχεί η γρίλια “Panamericana” με τις κάθετες μπάρες που δημιουργούν μεγάλα ανοίγματα για την ροή του αέρα, το τεράστιο αστέρι στο κέντρο της και τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εκατέρωθεν της, πάνω από τους πλαϊνούς, κάθετους αεραγωγούς. Στο πίσω μέρος από την άλλη, τα νέα φανάρια ενώνονται με μία λεπτή μπάρα κάτω από το σαφώς μικρότερο σήμα και την ενεργή αεροτομή ενώ το πακέτο συμπληρώνουν οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 20 ιντσών ως standard και προαιρετικά, 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12.3 ιντσών και η οθόνη του συστήματος infotainment με μέγεθος 11.9 ιντσών έχουν μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια από την αδερφή “SL” και ενώ από πλευράς design δεν έχουμε να αναφέρουμε πολλά καθώς η νέα Mercedes-AMG GT ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία με άλλα μοντέλα της μάρκας από το Affalterbach, αξίζει να πούμε δύο λόγια για τη νέα έμφαση στην πρακτικότητα που εκφράζεται κατά κύριο λόγο από την προαιρετική διαμόρφωση 2+2 και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Όσον αφορά στο πρώτο, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της AMG παρότι οι πίσω θέσεις είναι σχεδόν απαγορευτικές για οποιονδήποτε ανήλικο ή ενήλικα άνω του 1.50 m – οπότε ενώ κερδίζονται πόντοι για την ιδέα, χάνονται κάποιοι λόγω της μειωμένης χρηστικότητας. Ο χώρος αποσκευών πάντως έχει χωρητικότητα από 321 έως 675 λίτρα και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιβατών ακόμα και σε μεγαλύτερα ταξίδια!

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η νέα Mercedes-AMG GT είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις: την “55” και την “63”. Αμφότερες εξοπλίζονται με τον γνωστό twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4.0 λίτρων αλλά αυτός προσφέρει 476 ίππους και 700 Nm ροπής στην βασική έκδοση, επιτρέποντας 0-100 km/h της τάξης των 3.9 δευτερολέπτων και μέγιστη ταχύτητα 295 km/h ενώ στην κορυφαία (προς το παρόν) έκδοση, είναι ικανός για 585 ίππους και 800 Nm ροπής που σημαίνει ότι τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 3.2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 315 km/h. Σε κάθε περίπτωση, το γερμανικό sports car εφοδιάζεται με ένα 9-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο αλλά και το πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4Matic+ της AMG. Standard είναι επίσης η Active Ride Control ανάρτηση, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα, το σύστημα ενεργής αεροδυναμικής και το σύστημα τετραδιεύθυνσης. Με λίγα λόγια, δεν λείπει τίποτα από τη νέα γενιά του sports car της Mercedes-AMG για να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική πορεία του σε μία κατηγορία που γνωρίζει πρωτόγνωρη άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό