18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Marko: Η Porsche δεν θα γίνει μέτοχος της Red Bull

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλο και απομακρύνεται πλέον η πιθανότητα η Red Bull να συνεργαστεί με την Porsche από το 2026 και μετά, μιας και ο Helmut Marko ξεκαθάρισε με χθεσινές του δηλώσεις πως η Porsche δεν θα γίνει μέτοχος της Red Bull.
Όπως είπε:
Η Porsche δεν θα γίνει μέτοχος μαζί μας. Μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στη Red Bull ως συνεργάτης του κινητήρα, αλλά δεν θα αγοράσει μετοχές μας.
Έχουμε κάθε ευκαιρία να κατασκευάσουμε τους δικούς μας κινητήρες, ειδικά από τη στιγμή που η Honda δεν είναι αντίθετη να επιστρέψει στη Formula 1 το 2026.
Ο Christian Horner συμπλήρωσε πως ενώ η Porsche είναι μια εξαιρετική μάρκα, η ανεξαρτησία είναι επίσης πολύ σημαντική για τη Red Bull Racing. Όπως τόνισε, το γεγονός ότι κάποιος δεν εξαρτάται από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις μέσα από αμέτρητα επίπεδα διακυβέρνησης, θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα.

Πλέον η Porsche φημολογείται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί είτε με την McLaren, είτε με την Williams, με το αφεντικό της McLaren, Andreas Seidl, να είναι ο άνθρωπος πίσω από την ηγεμονία της Porsche στο Le Mans και εξακολουθεί να έχει εξαιρετικές επαφές με την Porsche, ενώ στη Williams, ο Jost Capito είναι ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία της Volkswagen στο WRC.
Η Porsche θέλει να εισέλθει στο σπορ ως κατασκευαστής κινητήρων, έχοντας κατοχυρώσει και το εμπορικό σήμα “F1nally”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό