23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Mητσοτάκης: Σε δείπνο με ηγέτες κρατών της ΕΕ – Τι συζήτησαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο δείπνο των ηγετών που φιλοξενεί στην καγκελαρία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο πλαίσιο των άτυπων συζητήσεων ανά ομάδες με τους ηγέτες της ΕΕ για την υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024, παρακάθισε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι η συζήτηση για την Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ άνοιξε στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Γρανάδας και αφορά τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσει η ΕΕ τις γεωπολιτικές προκλήσεις, αλλά και πώς θα ενισχύσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα, ήτοι τη Διεύρυνση της ΕΕ και την ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητά της.

Στο δείπνο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακάθισαν ο Γερμανός καγκελάριος και οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου, Αυστρίας, Βελγίου, Λιθουανίας, Ουγγαρίας.

Οι ηγέτες που παρακάθισαν στο δείπνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε εκδήλωση με τον Φρίντριχ Μερτς

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε απόψε με τον επικεφαλής του CDU, Φρίντριχ Μερτς, σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ» με τίτλο: «Ελλάδα και Ευρώπη: ένα νέο κεφάλαιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Φρίντριχ Μερτς».

Εκεί, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για «ιδιοκτησία» του δημοσιονομικού δρόμου κάθε κράτους – μέλους, αλλά και για δημοσιονομική ευελιξία με αντάλλαγμα τη συνεπή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων εν όψει της αναμόρφωσης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας.

«Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, όπου είχαμε πολύ μεγάλη λιτότητα και δρακόντεια δημοσιονομικά μέτρα με αποτέλεσμα ένα νέο κύκλο ύφεσης και αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών μας στόχων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό