18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Mητσοτάκης: Κινήσεις ενίσχυσης της συσπείρωσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δημοσκοπικό comeback και η ανάκτηση των ποσοστών των ευρωεκλογών του 2019 δίνει ικανοποίηση στην κυβέρνηση, αλλά σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς γνωρίζουν ότι ο πολιτικός χρόνος, έως την αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, είναι μεγάλος και τα μέτωπα, όπως η ακρίβεια, που επηρεάζουν την ψήφο, παραμένουν ανοιχτά.

Ο αντίπαλος, η καθημερινότητα είναι μπροστά και σε αυτήν την προεκλογική κούρσα και παρότι η σημαία στις εξορμήσεις που θα γίνουν είναι το κυβερνητικό έργο, από το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι στις επαφές με τους πολίτες πρέπει να συζητηθεί και: «…Το τι ακόμη πρέπει να κάνουμε για τα προβλήματα που παραμένουν σημαντικά».

Η ώθηση της μιας ποσοστιαίας μονάδας στο βαρόμετρο της Opinion Poll για το Action24, σαράντα επτά ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, έχει ως καταλύτη τον Πρωθυπουργό και την κινητοποίησή του με τις εναλλασσόμενες περιοδείες, εντός και εκτός Αττικής. Συνολικά η αύξηση της συσπείρωσης που καταγράφεται στις κυλιόμενες που επεξεργάζονται εσωτερικά στο Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει όπως λέει υψηλόβαθμος παράγοντας, ότι εκλείπει ο φόβος του 30%, ένα από τα σενάρια δηλαδή που συμπεριλαμβάνονταν στις αναλύσεις του προηγούμενου διαστήματος, που η κυβέρνηση έδειχνε να βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πολιτική στενωπό των Τεμπών αλλά και των προβλημάτων πέραν της ακρίβειας, όπως η έξαρση της εγκληματικότητας, οι γυναικοκτονίες κ.α.

Στην κυβέρνηση πάντως, εκτός από την πρωτιά και τη διαφορά με τον δεύτερο στην κατάταξη, εστιάζουν και στα αθροίσματα που θα δημιουργηθούν τόσο προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και προς τα αριστερά της. Στην έρευνα της Opinion Poll μπορεί να καταγράφεται μια κάμψη στα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, όμως το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, μαζί με τους Σπαρτιάτες που σήμερα κρίνεται από τον Άρειο Πάγο η τύχη της καθόδου τους στις Ευρωεκλογές, και τη Νίκη συγκεντρώνουν ποσοστό 15,6%.

Για την προεκλογική εξίσωση, σε σημαντικό παράγοντα εξελίσσονται και οι Δημοκράτες, που στην εκτίμηση ψήφου λαμβάνουν 2,8%. Εκτός από το δημοσκοπικό momentum δεν περνάει απαρατήρητη από τους κυβερνητικούς επιτελείς η δυνατότητα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου να απορροφάει τις διαρροές, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι βουλευτές από Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο 

Με αυτά τα δεδόμενα είναι σαφές ότι η κομματική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα αλλάζει συνεχώς πίστα και ταχύτητα. Έτσι ο Πρωθυπουργός, που ήδη έχει δώσει φύλλα πορείας σε υπουργούς που θα αναλάβουν δώδεκα από τις δεκατρείς περιφέρειες, αναμένεται να συναντηθεί με το επόμενο γκρουπ των βουλευτών του κόμματος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως εγκαίρως έχει δημοσιεύσει ο Flash.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει  όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έως τη Μεγάλη Τρίτη. Στη σύσκεψη με τους βουλευτές από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, και την Ήπειρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει όπως και από όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας τη μέγιστη κινητοποίηση, στην αιχμή της οποίας θα βρίσκεται η προώθηση της επιστολικής ψήφου. Από την άλλη θα γίνει και πάλι μια καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τους ψηφοφόρους στις περιφέρειές τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό