20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Louis Vuitton: Μέσα στο νέο εστιατόριο του οίκου στο St. Tropez με φόντο τη γαλλική Ριβιέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας του οίκου Louis Vuitton άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά του St. Tropez.

Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που θυμίζει περισσότερο θέρετρο, το White 1921, δύο βραβευμένοι σεφ οραματίστηκαν και εν τέλει έπλασαν ένα μενού ωδή στις γεύσεις της Μεσογείου.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Arnaud Donckele και ο ευφάνταστος Γάλλος Pastry Chef, Maxime Frédéric ενορχηστρώνουν ένα μενού που εξερευνά την ταυτότητα της μεσογειακής κουζίνας παντρεύοντας την με τον γαλήνιο τρόπο ζωής του σήμερα και την quite luxury τάση της εποχής.

Κάθε συστατικό είναι αυστηρά επιλεγμένο με τις πρώτες ύλες να διακρίνονται για την ποιότητα τους. Η αγνότητα των υλικών και η αξιοποίηση της με βασικό χαρακτηριστικό την εποχικότητα αποτελούν βασικούς άξονες του κάθε πιάτου με την έμφαση να δίνεται στη λεπτομέρεια και στην αριστοτεχνική απλότητα.

Ανοιχτό από τις 3 μετά μεσημβρίας, το εστιατόριο διαθέτει εκλεκτά σνακ, όπως το signature brioche με άνθη πορτοκαλιού επικαλυμμένο με το μονόγραμμα Louis Vuitton, το οποίο αναδεικνύεται ονειρικά με μια κουταλιά σορμπέ.

Το δείπνο αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Το μεσογειακό μενού του γαστριμαργικού ντουέτου αναδεικνύει τον πλούτο του terroir της Νορμανδίας, υπό τα συναισθήματα της ζωντάνιας και της ανεμελιάς του καλοκαιριού.

Local πρώτες ύλες, όπως μελιτζάνες, αγκινάρες, ντομάτες beefsteak και γαρίδες καραμολέντου της Γένοβας λάμπουν σε καινοτόμα πιάτα, όπως το σούσι από ρύζι Camargue, που σερβίρεται μαζί με ένα σεβίτσε από τσιπούρα, John Dory και άλλα θαλασσινά βιώσιμης προέλευσης από τοπικές οικολογικές φάρμες.

Εκεί που η haute couture δημιουργική μαγειρική τελειώνει, ξεκινά το καλοκαίρι της γαλλικής ριβιέρας. Πέτρα, ξύλο, κεραμικές δημιουργίες συναντώνται στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, το οποίο συμβαδίζει αρμονικά με τη νέα καλοκαιρινή συλλογή του οίκου «LV By The Pool», εκεί που τα resortwear outfits αποκτούν χαρακτήρα και έχουν την υπογραφή του Louis Vuitton. Τα χρώματα του οίκου είναι διάχυτα στον δροσερό χώρο που οι ακτίνες του ηλίου φωτίζουν απαλά.

Όσον αφορά το art de la table, αυτό κινείται σε boho chic μονοπάτια με τα πορσελάνινα πιάτα να έχουν σε κάθε τραπέζι το ίδιο χρώμα και το elegant μοτίβο του οίκου, τα ποτήρια να είναι κρυστάλλινα διαφανή και τα κυλινδρικά σουπλά να ασπάζονται natural τόνους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό