21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Land Rover Defender Works V8 Islay Edition – Με… σκωτσέζικο πνεύμα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Defender αρχίζει να γίνεται το μοντέλο που η Land Rover αρνείται να αφήσει να πεθάνει. Με κάθε ευκαιρία που της δίνεται, η αγγλική εταιρία παρουσιάζει μία νέα ειδική έκδοση για να μας θυμίσει την ιστορία της και να εκμεταλλευτεί το υψηλό ενδιαφέρον που υπάρχει ακόμα για το κλασικό μοντέλο στην αγορά. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το που βλέπεις στις φωτογραφίες – το πρώτο Works V8 με ισχυρό… άρωμα κληρονομιάς που αντλεί έμπνευση από το προσωπικό Land Rover Series IIa του managing director της Rover Car Company και ιδρυτή της Land Rover, Spencer Wilks. Σύμφωνα με τον θρύλο, ενώ ο Wilks οδηγούσε ένα σημαντικά τροποποιημένο Rover στο δύσβατο τοπίο εντός της προσωπικής του περιουσίας στο Islay της Σκωτίας, ο θηροφύλακας του σχολίασε πως πρέπει να είναι ένα… “Land Rover” και κάπως έτσι, μέσα από ένα χλιαρό λογοπαίγνιο, γεννήθηκε το όνομα.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Το “Islay Edition” θα κατασκευαστεί σε 30 παραδείγματα μόλις, όλα station wagons, με 17 εξ αυτών να είναι διαθέσιμα ως 90 με το κοντό μεταξόνιο και 13 ως 7-θέσια 110. Όλα χρησιμοποιούν οχήματα-δότες από το 2012-2016 που έχουν αναπαλαιωθεί και αναβαθμιστεί ενώ κάθε ένα συναρμολογείται στο χέρι για να προσφέρει στον διακεκριμένο ιδιοκτήτη του μία εμπειρία ανάλογη του χρηματικού ποσού που θα κληθεί να πληρώσει – περισσότερα γι’ αυτό, μετά. Έτσι, όλα τα “Islay Edition” διαθέτουν αναβαθμισμένη ανάρτηση, νέο σύστημα πέδησης και έναν καλλίφωνο, ατμοσφαιρικό V8 ο οποίος παράγει 405 ίππους και 515 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF. Όλα αυτά όμως τα βρίσκει κανείς και σε ένα… απλό Defender Works V8. Τι είναι αυτό που κάνει την συγκεκριμένη έκδοση να ξεχωρίζει;

Καταρχάς, το χρώμα του ειδικού Classic Defender Works V8 ονομάζεται “Heritage Grey” και θυμίζει το Mid Grey του αυθεντικού αυτοκινήτου του Wilks. Διαθέτει λευκή οροφή και heavy-duty, σιδερένιες ζάντες που ντύνονται με off-road ελαστικά. Τα παραδοσιακά σήματα της Land Rover έχουν βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος, υπάρχει η κλασική γρίλια, λασπωτήρες στους πίσω τροχούς, LED φωτιστικά σώματα και πλαϊνά γραφικά που σχηματίζουν το “GXC 639C” που είναι η πινακίδα του Series IIa του Wilks.

Η σύνδεση με τη νήσο του Islay γίνεται εμφανής στο εσωτερικό, όπου το πολυτελές “Windsor Ebony” δέρμα ντύνει τα Premium Defender καθίσματα, τα πλαϊνά, την οροφή και το ταμπλό. Την κεντρική κονσόλα και το Classic Infotainment System περιβάλλει διακοσμητικό στο χρώμα του αμαξώματος ενώ μία πλάκα στον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων γράφει εν συντομία την ιστορία του ονόματος Land Rover. Επειδή μιλάμε για Σκωτία, δεν θα μπορούσε να λείπει το χαρακτηριστικό καρό τουίντ που χρησιμοποιείται σε διάφορα σημεία της καμπίνας, όπως δεν θα μπορούσε να λείπει και μία… υπόνοια για το πιο διάσημο προϊόν της χώρας καθώς ο βασικός αποθηκευτικός χώρος επενδύεται με ξύλο που προέρχεται από το πολυβραβευμένο αποστακτήριο Kilchoman στο Islay.

Ακόμα και η επιλογή του Kilchoman δεν είναι τυχαία αφού το συγκεκριμένο αποστακτήριο ιδρύθηκε το 2005 από την εγγονή του Wills, Kathy και τον σύζυγο της οπότε υπάρχει μία αυθεντική σύνδεση ανάμεσα στην κληρονομιά του αυθεντικού οχήματος, το όνομα του, το πανέμορφο νησί και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Classic Defender Works V8 Islay Edition. Κάθε πελάτης θα παραλαμβάνει και μία ειδική έκδοση “639” του ουίσκι που παράγεται στο Kilchoman αν και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Land Rover καθώς κάθε ένα από τα “Islay Edition” 90 ξεκινά από τις 230.000 λίρες ενώ τα 110 ξεκινούν από τις 245.000 λίρες! Αυτά είναι περί τα €261.560 και €278.620 αντίστοιχα, με την τρέχουσα ισοτιμία!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό