16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Land Rover Defender Octa – Έτοιμο για την κορυφή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σκληρότερη φυσική ουσία στον κόσμο είναι το διαμάντι και το πιο σκληροπυρηνικό Defender στην γκάμα της Land Rover είναι το… OCTA – Ένα νέο όνομα για ένα νέο μοντέλο με σήμα το κυκλωμένο γραφικό ενός διαμαντιού και όλες εκείνες τις αναβαθμίσεις που χρειάζονται ώστε οι δυνατότητες του επερχόμενου Defender Octa να αντικατοπτρίζουν την φιλοσοφία πίσω από το όνομα. Η Land Rover ανακοίνωσε ότι η κορυφαία εκδοχή του Defender θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2024 αλλά προς το παρόν περνά το πιο εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης στην ιστορία του μοντέλου, από τα χιόνια και τον πάγο της Σουηδίας στην έρημο του Ντουμπάι και από την άσφαλτο στο Nurburgring στις τεράστιες πέτρες της Moab.

Δύο στοιχεία του Land Rover Defender Octa θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η εταιρία γι’ αυτό: το πρώτο είναι ο ήπια υβριδικός, twin-turbo V8 βενζινοκινητήρας που θα προσφέρει αρκετή δύναμη για οτιδήποτε βάλει στο νου του ο ιδιοκτήτης και το δεύτερο, η “6D Dynamics” αερανάρτηση η οποία θα εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις ανεξαρτήτως εδάφους ή οδοστρώματος. Για τον κινητήρα η Land Rover δεν αποκαλύπτει προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες αλλά η περιγραφή του μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι πρόκειται για τον twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4.4 λίτρων της BMW που στην κορυφαία και ήπια υβριδική εκδοχή του είναι ικανός για 625 ίππους και 750 Nm ροπής. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσουμε όμως, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη πρεμιέρα του Defender Octa για να μάθουμε τι κρύβεται, όντως, κάτω από το καπό.

Όσον αφορά στο “6D Dynamics” σύστημα, αυτό πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Range Rover Sport SV και συνδέει υδραυλικά τα εμπρός με τα πίσω αμορτισέρ όπως και τα αριστερά με τα δεξιά παρέχοντας ταχύτατο και ακριβέστατο ενεργό έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος χωρίς την ανάγκη ύπαρξης αντιστρεπτικών ράβδων. Με αυτόν τον τρόπο, το Defender Octa θα διατηρήσει την πολυπόθητη άρθρωση των τροχών που είναι απαραίτητη για ένα σκληροπυρηνικό off-roader χωρίς την παραμικρή θυσία στον τομέα του ελέγχου των κλίσεων και κατά συνέπεια, των επιδόσεων ή της άνεσης. Από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεση μας προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε είναι τα εντυπωσιακά φρένα της Brembo, το φωτιζόμενο κόκκινο σήμα στο τιμόνι του Defender Octa και το γεγονός ότι η Land Rover δεν αστειεύεται όταν μιλάει για εξαντλητικές δοκιμές. Για οτιδήποτε περισσότερο, υπομονή. Λογικά, επίσημη πρεμιέρα δεν θα αργήσει πολύ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό