19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Lamborghini Huracan STO SC 10ο Anniversario – Μοναδική!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν μία εταιρία σαν την Lamborghini γιορτάζει, συνήθως το κάνει με εμφατικό, εντυπωσιακό τρόπο. Όταν ο λόγος για τον οποίο γιορτάζει δε, είναι η 10η επέτειος της Squadra Corse, τότε λογικά ο κόσμος περιμένει τα… πυροτεχνήματα. Πυροτεχνήματα που κατά τη διάρκεια των World Finals 2023 πήραν την μορφή μίας μοναδικής Huracan STO με ονομασία SC 10ο Anniversario. Μίας μοναδικής, κυριολεκτικά, δημιουργίας του τμήματος Ad Personam Opera Unica της ιταλικής εταιρίας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε όχι μόνο ως ένα “δώρο” στο αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini αλλά και ως δείγμα της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που έχει αποκτήσει η εταιρία χάρη στα motorsports.

Το πρώτο χαρακτηριστικό που τραβάει τα βλέμματα στην Lamborghini Huracan STO SC 10ο Anniversario είναι ο εντυπωσιακός χρωματισμός της που αντλεί έμπνευση από την SC63 η οποία θα λάβει μέρος στους πιο διάσημους αγώνες αντοχής στον κόσμο το 2024 (βλ. 24 ώρες του Le Mans και 12 ώρες του Sebring μεταξύ άλλων). Οι σχεδιαστές της ιταλικής μάρκας επέλεξαν το χαρακτηριστικό “Verde Mantis” και το συνδύασαν με “Nero Noctis” ενώ η tricolore που διατρέχει ολόκληρο το μήκος του αμαξώματος και οι λεπτομέρειες σε “Rosso Mars” δίνουν επιπλέον χαρακτήρα στη μοναδική δημιουργία – λες και αυτό είναι απαραίτητο. Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ όμως. Θα ήταν υπερβολικά νωρίς για κάτι τέτοιο άλλωστε.  Το αυτοκίνητο φοράει ένα πολύ επιθετικό και πλήρως ανθρακονημάτινο πακέτο ενώ στις πόρτες παρατηρούμε το logo “Squadra Corse 10ο Anniversario” και στο κεντρικό πτερύγιο της Huracan το σήμα του αγωνιστικού τμήματος.

Το εσωτερικό προδιαθέτει για… σκληροπυρηνική χρήση. Τα bucket καθίσματα είναι επενδυμένα με “Nero Ade” Alcantara με “Verde Fauns” ραφές ενώ ένα αλουμινένιο roll bar και οι ζώνες 4 σημείων προστατεύουν τους επιβάτες. Η εκτενής χρήση ανθρακονημάτων ταιριάζει στον χαρακτήρα του μοντέλου και δεν θα μπορούσε να λείπει μία ειδική πλακέτα, τοποθετημένη στο διαχωριστικό της καμπίνας και του χώρου του κινητήρα που πιστοποιεί την μοναδικότητα του αυτοκινήτου. Μοναδικότητα η οποία δεν εκφράζεται μόνο από την φανταχτερή εμφάνιση αλλά και από το γεγονός ότι η Huracan STO SC 10ο Anniversario είναι το πρώτο road-legal μοντέλο που δέχθηκε τις επεμβάσεις/αναβαθμίσεις των μηχανικών της Squadra Corse – το πρώτο αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο.

Το πακέτο της μοναδικής αυτής Huracan κλείνει με λίγες αλλά ουσιώδεις αναβαθμίσεις στα μηχανικά. Η Squadra Corse αντικατάστησε την ενεργή ανάρτηση του εργοστασιακού μοντέλου με μία ρυθμιζόμενη που αντλεί αρκετά στοιχεία από τον χώρο των motorsports ενώ ειδικά εξελιγμένα για την συγκεκριμένη εφαρμογή είναι και τα ελαστικά που προμηθεύει η Bridgestone. Τέλος, η εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic είναι υπεύθυνη για το soundtrack και υποψιαζόμαστε ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο ο πανίσχυρος, ατμοσφαιρικός V10 για να ακουστεί… παντού! Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η επετειακή Huracan STO θα παραμείνει στην κατοχή της Lamborghini ή αν έχει ήδη βρεθεί αγοραστής…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό