21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μαραθώνιος Παρισιού: Έκπληξη από Αιθιοπία

Ειδήσεις Ελλάδα

Με νικητές «έκπληξη», ολοκληρώθηκε την Κυριακή (7/4) ο Μαραθώνιος των Παρισίων.

Ο Μουλγκουέτα Ούμα στους άνδρες και η Μεσταβούτ Φικίρ στις γυναίκες, πέτυχαν «νταμπλ» για την Αιθιοπία, επικρατώντας των φαβορί παρά την μικρή εμπειρία τους σε αυτήν την απόσταση.

Στους άνδρες, μια μικρή ομάδα 15 δρομέων με όλα τα φαβορί, ξεχώρισε στην αρχή, όμως σταδιακά «διαλύθηκε» μετά τα πρώτα 30 χιλιόμετρα της διαδρομής. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε «μονομαχία» του Κενυάτη πρωταθλητή, Τόμας Κιπρούτο και του 26χρονου Ούμα, ο οποίος συμμετείχε μόλις για τέταρτη φορά σε Μαραθώνιο.

Τελικά, ο Αιθίοπας δρομέας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον έμπειρο αντίπαλο του, τερματίζοντας με διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων, σε δύο ώρες, πέντε λεπτά και 33 δευτερόλεπτα.

Στις γυναίκες, ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία μέτρα, μεταξύ της Φικίρ και της συμπατριώτισσας της, Ενάτ Τιρουσέφ, οι οποίες προσπέρασαν σταδιακά όλες τις αντιπάλους τους, παρά το γεγονός ότι έτρεχαν για πρώτη (!) φορά σε Μαραθώνιο. Στο τελικό σπριντ, η Φικίρ απεδείχθη πιο δυνατή και τερμάτισε σε 2:20.45, ένα λεπτό μακριά από το ρεκόρ του αγώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό