18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κλειστή μέχρι τη Μ. Τετάρτη η σήραγγα “Μαλακάσι Α”

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διέλευση της Εγνατίας Οδού είναι απολύτως ασφαλής και απρόσκοπτη, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τα Ιωάννινα, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη και της διοίκησης της εταιρείας “Εγνατία Οδός Α.Ε”, κ.κ Γεώργιου Κωνσταντόπουλου και Κωσταντίνου Κουτσούκου. Η σήραγγα στην Κατάρα, «Μαλακάσι Α», παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου,  προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης. Μέχρι τότε, η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό θα συνεχίσει να διεξάγεται από παράκαμψη, μέσω αμφιδρόμησης του Νότιου κλάδου.
“Έγινε έλεγχος από εμπειρογνώμονες, που έκαναν αυτοψία και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας, παρά μόνο προβλήματα αποφλοίωσης τα οποία οφείλονται τόσο στην παλαιότητά της, όσο και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε για λίγες ημέρες την σήραγγα κλειστή, προκειμένου να πραγματοποιηθούν από τον εργολάβο της συντήρησης που εκτελεί το έργο για λογαριασμό της «Εγνατία Οδός Α.Ε» κάποιες επεμβάσεις, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμη και η παραμικρή πτώση τμήματος από τα τοιχώματα”
Ανέφερε ο κ. Ταχιάος. Εκτίμησε δε, ότι οι εργασίες στην σήραγγα θα τελειώσουν την επόμενη εβδομάδα, πολύ πιθανόν την Μεγάλη Τετάρτη, υπογραμμίζοντας ότι μετά την εσφαλμένη εντύπωση που δημιουργήθηκε προ ημερών αναφορικά με υποτιθέμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη σήραγγα, υποχρέωση της Πολιτείας ήταν να εγγυηθεί έμπρακτα για την ασφάλεια των μετακινήσεων για τους πολίτες. «Δουλεύουμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να τους εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας» επεσήμανε ο κ. Ταχιάος.

Ο Υφυπουργός συμπλήρωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΕGIS, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, όλες οι σήραγγες της θα ελεγχθούν και θα ακολουθήσει, όπου απαιτείται, η βαριά συντήρηση της οδού, όπως άλλωστε προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης. «Στην παρούσα φάση, το Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», συντάσσουμε τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής του έργου, τα οποία πιθανότατα τον Ιούλιο, θα κυρωθούν από τη Βουλή. Η εποπτεία πλέον της Εγνατίας Οδού περνάει στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία θα έχει και την αρμοδιότητα της παραχώρησης. Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα ασχοληθεί με νέα κατασκευαστικά έργα που θα χρειαστεί να γίνουν.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υπεύθυνος για τη συντήρηση της Εγνατίας παραμένει ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι όταν ολοκληρωθεί η παραχώρηση θα αρχίσει η κατασκευή για συμπληρωματικά έργα, όπως το τμήμα του δρόμου «Χαλάστρα – Εύζωνοι» και η συζήτηση για τη σύνδεση του ημικόμβου που θα καλύψει την περιοχή του Περάματος. Ο Υφυπουργός, αναφερόμενος στα νέα έργα που σχεδιάζονται για την περιοχή της Ηπείρου, τόνισε ότι, προτεραιότητα αποτελεί ο οδικός άξονας «Ιωάννινα – Κακαβιά» ο οποίος αναμένεται να συμβασιοποιηθεί εντός του έτους, διευκολύνοντας μεταξύ άλλων τις μετακινήσεις από και προς τη γείτονα χώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό