16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι 3 παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την ακρίβεια

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μια νέα μητέρα παίρνει συνολικά πάνω από 10.000 ευρώ συνολικά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αναφέρθηκε σε σημερινή του συνέντευξη ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μιλώντας στο Mega τόνισε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα λόγω ακρίβειας και κινείται σε τρεις κατευθύνσεις για την αντιμετώπισή του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, οι τρεις κατευθύνσεις για την αντιμετώπισή  της ακρίβειας: 

1. Μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα (κατώτατος μισθός στα 830, μέσος μισθός, συντάξεις) οι οποίες σωρευτικά είναι πάνω από τον μέσο όρο του πληθωρισμού σωρευτικά, ο οποίος είναι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

2. Έλεγχοι στην αγορά (μόνο χθες 1,5 εκατ. πρόστιμα για εικονικές εκπτώσεις) που θα συνεχιστούν όχι μόνο όσο υπάρχει εισαγώμενος πληθωρισμός.

3. Στοχευμένες παρεμβάσεις. Έχουμε κάνει πολλές και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν είναι μόνο το καλάθι του νοικοκυριού, δεν είναι μόνο οι τελευταίες 4 παρεμβάσεις του υπ. Ανάπτυξης που φαίνεται ότι αποδίδουν, αλλά και σε κατηγορίες πολιτών. Ανακοινώθηκε το άνοιγμα πλατφόρμας για το επίδομα μητρότητας για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες. Ως τώρα ήταν σαν μητέρες δεύτερης κατηγορίας, έπαιρναν ένα εφάπαξ εισόδημα. Με απλά λόγια, τώρα παίρνουν 830 ευρώ το μήνα (και αναδρομικά) επί 9 μήνες συν το επίδομα γέννας. Δηλαδή μια νέα μητέρα από ένα εφάπαξ 600-700 ευρώ παίρνει συνολικά πάνω από 10.000 ευρώ συνολικά για τα πρώτα της βήματα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό