15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πωλείται για €130.000 μια καινούρια BMW Z3 M Coupe

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW Z3 M Coupe είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα μοντέλα που βγήκαν από το M Division της εταιρίας. Ο κυριότερος λόγος ήταν ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της που πολλοί κατέκριναν, δίνοντας της τον χαρακτηρισμό “παντόφλα”. Προσωπικά, βρίσκω το σουλούπι της εξαιρετικά όμορφο, διαχρονικό και επαναστατικό, όντας μια σύγχρονη shooting brake πρόταση.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από το 1998 μέχρι το 2002 και συνολικά βγήκαν στην παραγωγή 6.291 Z3 M Coupe. Εξ’αυτών, η συγκεκριμένη είναι ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις, καθώς από τον Ιανουάριο του 1999 -όταν και ταξινομήθηκε για πρώτη φορά- έχει διανύσει μόλις 3.400 χλμ. από το μοναδικό του ιδιοκτήτη, και γι’αυτό ζητά 129.900 ευρώ για να το αποχωριστεί.

Αυτός είναι εργαζόμενος της BMW και έχει διατηρήσει το αυτοκίνητο σε κατάσταση “απολύτως καινούριου”, έχοντας την αυθεντική πρώτη του βαφή, ενώ φοράει ακόμα τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, ήτοι αυτά που είχε κατά την παράδοση του. Η Z3 M Coupe είναι βαμμένη σε μαύρο Cosmos Black χρώμα, ενώ το εσωτερικό του είναι ντυμένο σε μαύρες/πορτοκαλί δερμάτινες επενδύσεις.

Η Z3 M Coupe εξελίχθηκε υπό την ηγεσία του Burkhard Gοschel, με την πρόθεση της εταιρίας, η οροφή να αυξήσει την στρεπτική και δομική ακαμψία του σασί της Ζ3 roadster.

Η ομάδα μηχανικών είχε δύσκολο έργο να πείσει το διοικητικό συμβούλιο να δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή του μοντέλου, με αυτό να γίνεται τελικά, με την προϋπόθεση ότι θα παρέμεινε στην παραγωγή για όσο διάστημα ήταν οικονομικά αποδοτικό.

Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκαν αρκετά μέρη από τη Ζ3, καθώς μέχρι τις εμπρός πόρτες και το εσωτερικό ήταν απολύτως κοινά. Οι ημι-υστερούντες πίσω βραχίονες της ήταν νέοι και δεν προέρχονταν από την Ζ3 M Roadster, με την coupe έκδοση να ήταν 2,7 φορές στρεπτικά πιο άκαμπτη από την ανοιχτή έκδοση.

Μηχανικά το αυτοκίνητο είχε διαφορές στον κινητήρα που εφοδιαζόταν, ανάλογα με την αγορά που απευθυνόταν. Έτσι, ο 3,2-λίτρων εξακύλινδρος σε σειρά ήταν ο S50 από το 1998 μέχρι το 2000 σε όλο το κόσμο, εκτός από την Αμερική και Καναδά, που ήταν ήταν αυτός που υπήρχε κάτω από το καπό της M3 (E36) και απέδιδε 321 άλογα στις 7.400 σ.α.λ. και 350 Nm ροπή στις 3.250 σ.α.λ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό