15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Genesis G80 Magma concept – Καυτό και ηλεκτρικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Genesis έχει εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν την πρόθεση της να μετατρέψει την “Magma” σε μία ημι-αυτόνομη μάρκα επιδόσεων. Το GV60 Magma Concept που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από έναν μήνα ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της κορεατικής εταιρίας γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της και τώρα η Genesis επιστρέφει στο συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζοντας στην Auto China το G80 EV Magma – ένα μοντέλο που σε αυτή τη φάση δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα πρωτότυπο, μία εκδήλωση πρόθεσης αν προτιμάς αλλά στο μέλλον θα εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο παραγωγής για την Κίνα και ελπίζουμε, όχι μόνο.

Το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή είναι το εντυπωσιακό, βαθύ “Acme Blue” χρώμα που επιλέχθηκε για το G80 EV Magma Concept όχι λόγω του αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου χάρη στο οποίο κινείται (θεωρητικά) το μοντέλο, αλλά επειδή σύμφωνα με την Genesis, δείχνει ότι το πρόγραμμα Magma “δεν δεσμεύεται από ένα χρώμα ή φόρμα” και η έμπνευση γι’ αυτό προέρχεται από τις μπλε φλόγες που καίνε στις υψηλότερες θερμοκρασίες και το ευγενές μπλε χρώμα στην κινέζικη κουλτούρα – μην ξεχνάμε ότι το μοντέλο πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο Πεκίνο… Το ίδιο χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί και για την στεφάνη των αεροδυναμικά βελτιστοποιημένων και πανέμορφων κατά τη γνώμη του γράφοντος, ζαντών ελαφρού κράματος 21 ιντσών ενώ κατά τα άλλα, ξεχωρίζουμε την ανασχεδιασμένη γρίλια και το νέο bodykit που δεν χαρίζει στο ηλεκτρικό sedan μόνο μία πιο αθλητική όψη αλλά χάρη στα φαρδύτερα φτερά, αυξάνει το συνολικό πλάτος και σε συνδυασμό με την χαμηλωμένη ανάρτηση, του προσδίδουν δυναμισμό.

Η Genesis δεν κάνει λόγο προς το παρόν για το κινητήριο σύνολο, ούτε για… λεπτομέρειες όπως η ιπποδύναμη και η αυτονομία αλλά δηλώνει ότι το G80 EV Magma Concept διαθέτει νέα ανάρτηση και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και τονίζει την σημασία της διαχείρισης του βάρους αλλά χωρίς να υπεισέρχεται σε περαιτέρω πληροφορίες. Το ίδιο κάνει και για το εσωτερικό του ηλεκτρικού sports sedan αναφέροντας ότι διαθέτει bucket καθίσματα, δερμάτινες επενδύσεις, Alcantara και ανθρακονημάτινα διακοσμητικά αλλά χωρίς να παρέχει φωτογραφίες. Όπως είπαμε και πριν, η Genesis αφήνει να εννοηθεί ότι το G80 EV Magma Concept προορίζεται για την παραγωγή αλλά δυστυχώς, δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες ούτε όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα του λανσαρίσματος του στην αγορά, ούτε για το αν αυτό θα γίνει αποκλειστικά στην Κίνα ή αν προορίζεται και για άλλες περιοχές όπως η Ευρώπη και η Β. Αμερική. Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι παρέα με το G80 EV Magma Concept, παρουσιάστηκαν στην έκθεση στο Πεκίνο τόσο το GV60 Magma Concept όσο και η X Gran Berlinetta.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό