16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Jony Ive, Open AI και SoftBank συζητούν για να φτιάξουν «το iPhone της Τεχνητής Νοημοσύνης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple που έβαλε την υπογραφή του στην πλειοψηφία των κορυφαίων προϊόντων της εταιρείας, ο Jony Ive, φαίνεται ότι θα συνεργαστεί με τον Sam Altman του οργανισμού OpenAI (δημιουργός του ChatGPT) και τον Masayoshi Son της Softbank για να δημιουργήσουν «το iPhone της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η είδηση ήρθε στο φως από την Financial Times, η οποία ισχυρίζεται πως οι Ive και Altman έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την ανάπτυξη της πρώτης εμπορικά διαθέσιμης συσκευής της OpenAI που φυσικά θα έχει στο επίκεντρο την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης του οργανισμού. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια πιο φυσική και διαισθητική εμπειρία αλληλεπίδρασης με την Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως έγινε κάποτε με το iPhone για να «ξεκλειδώσει» η κατηγορία των smartphones.

Προφανώς βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο για να υπάρχει κάποιο σαφές σχέδιο για την συσκευή, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του project. Όλη αυτή η διαδικασία εξυπακούεται ότι απαιτεί χρηματοδότηση και εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο ιδρυτής και CEO της SoftBank, Masayoshi Son, ο οποίος λέγεται ότι έχει συμμετέχει και αυτός σε ορισμένες από τις συζητήσεις προκειμένου να επενδύσει $1 δισ. στο εγχείρημα.

Αν και οι συζητήσεις των εμπλεκομένων χαρακτηρίζονται ως «πολύ σοβαρές», μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο και ενδεχομένως θα περάσουν μήνες μέχρι να έχουμε κάτι χειροπιαστό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Jony Ive αποχώρησε από την Apple το 2019 και ίδρυσε την LoveFrom προσλαμβάνοντας τουλάχιστον 4 άτομα από την ομάδα του.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό