17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

iPhone 16: Το Capture Button θα αντιδρά στο άγγιγμα προσαρμόζοντας ζουμ και εστίαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και καιρό ακούμε για το Capture Button που σχεδιάζει να φέρει η Apple στη φετινή σειρά iPhone 16, που αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Αρχικά δεν είχαν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με το τι θα κάνει το κουμπί αλλά το όνομά του έδινε κάποια βασικά στοιχεία. Ακόμα, ο Mark Gurman του Bloomberg είχε γράψει πως θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη βίντεο.

Τώρα το Information έρχεται να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες για τις λειτουργίες του Capture Button, όπως τις χειρονομίες που θα υποστηρίζει. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το κουμπί θα είναι μηχανικό και όχι capacitive αλλά θα είναι ικανό να ανταποκρίνεται σε αφή και πίεση.

Οι χρήστες iPhone θα μπορούν να κάνουν μεγέθυνση και σμίκρυνση σύροντας αριστερά και δεξιά στο κουμπί, να εστιάσουν με ένα ελαφρύ πάτημα και να ενεργοποιήσουν μια εγγραφή με ένα πιο δυνατό πάτημα.

H Αpple θα τοποθετήσει το νέο κουμπί στη δεξιά πλευρά του iPhone, που βρίσκεται κάτω από το κουμπί λειτουργίας και σε ιδανικό σημείο για χειρισμό με τα δάχτυλα όταν η συσκευή βρίσκεται σε οριζόντια θέση. Καθώς εκεί βρίσκεται μέχρι στιγμής η κεραία mmWave στις συσκευές των ΗΠΑ, αυτή θα μετακινηθεί στην αριστερή πλευρά του smartphone για να δώσει τη θέση της στο Capture Button.

Σύμφωνα με το The Information, η Apple πιστεύει ότι το νέο κουμπί θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη σειρά iPhone 16 και εισάγεται για να προωθήσει περαιτέρω το iPhone ως εναλλακτική κάμερα για τη λήψη οριζόντιου βίντεο.

Η Apple δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη σχεδίαση του iPhone 16, επομένως η λειτουργία και ο σχεδιασμός του κουμπιού θα μπορούσαν να αλλάξουν τους επόμενους μήνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό