18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

iPhone 15 Pro Max: Ο φακός οπτικού ζουμ 5x επιτρέπει ψηφιακό ζουμ 25x

Ειδήσεις Ελλάδα

Το iPhone 15 Pro Max κυκλοφόρησε με έναν νέο τηλεφακό που χρησιμοποιεί σχεδίαση “tetraprism” και όχι περισκοπίου που ενεργοποιεί το οπτικό ζουμ 5x. Πρόκειται για μια βελτίωση σε σχέση με το ζουμ 3x που είναι διαθέσιμο στο iPhone 15 Pro και στα μοντέλα iPhone 14 Pro και Pro Max προηγούμενης γενιάς.

Το οπτικό ζουμ 5x επιτρέπει ψηφιακό ζουμ 25x, το μεγαλύτερο ζουμ που έχει προσφέρει μια συσκευή Apple. Ωστόσο, δεν ξεπερνά τον ανταγωνισμό.

Το πιο πρόσφατο smartphone Galaxy S23 Ultra της Samsung διαθέτει 100x Space Zoom που μπορεί να τραβήξει εικόνες από 100 μέτρα μακριά. Το Pixel 7 Pro διαθέτει ψηφιακό “Super Res Zoom” 30x με τον φακό οπτικού ζουμ 5x.

Το οπτικό ζουμ 5x είναι μια αποκλειστική λειτουργία του iPhone 15 Pro Max που δεν είναι διαθέσιμη στο iPhone 15 Pro. Ωστόσο, και οι δύο συσκευές μοιράζονται άλλες βελτιώσεις κάμερας. Η κύρια κάμερα 48 megapixel διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα που επιτρέπει περισσότερο φως και μπορεί να ρυθμιστεί σε εστιακές αποστάσεις 24mm, 28mm και 35mm.

Υπάρχει επίσης μια ενημερωμένη κάμερα ultrawide 13 mm και δεύτερης γενιάς οπτική σταθεροποίηση εικόνας με μετατόπιση αισθητήρα.

Τα νέα iPhone 15 Pro καταγράφουν βίντεο 4K/60p ProRes, ProRes ακόμα και απευθείας σε εξωτερική μονάδα δίσκου μέσω της θύρας USB-C, με στερεοφωνικό ήχο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό