17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σπανάκης: Μέχρι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μέσα στην εβομάδα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση –  Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θέλει να εργαστεί», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας 

«Μέχρι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης. 

Τόνισε, επίσης, ότι «μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση». 

Ο κ. Σπανάκης επισήμανε ότι «μέχρι σήμερα εργάζονταν περίπου 40 χιλιάδες συνταξιούχοι» και εκτίμησε ότι «πάνω από 50 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δηλώσουν στην πλατφόρμα την εργασία τους».  

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, «είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θέλει να εργαστεί»

«Λύνεται ένα θέμα που απασχολούσε τους συνταξιούχους πολλά χρόνια», πρόσθεσε. 

Îστόσο, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε ότι «θ λυθεί το θέμα με τις αναπηρικές συντάξεις. Όσοι εργάζονται και έχει κοπεί η αναπηρική τους σύνταξη, στο επόμενο διάστημα θα λυθεί ώστε να μην χρειάζεται να διακόψουν την εργασία τους».

Αναφορικά με το επίδομα γέννησης και το επίδομα μητρότητας, ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «τα αναδρομικά για το επίδομα γέννησης είναι από την 1/1/2023, ενώ τα αναδρομικά για το επίδομα μητρότητας είναι από τις 24/9/2023». 

Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «μέχρι την 22η Μαρτίου θα γίνει η εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με εφαρμογή την 1η Απριλίου». 

«Εάν κάποιοι εργοδότες δεν καταβάλουν τις τριετίες είναι ποινικό αδίκημα και έχει διοικητικές κυρώσεις», πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό