27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου βρίσκεται πλέον το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο, από το σύνολο των 250 νέων οχημάτων που προβλέπεται να ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Ο.ΣΥ Α.Ε. για τη διαδικασία των τεχνικών δοκιμών και τη λειτουργία του συστήματος φόρτισης, ενώ πραγματοποιήθηκε και δοκιμαστική διαδρομή του οχήματος εντός του χώρου του αμαξοστασίου. Σημειώνεται ότι η προμήθεια των ηλεκτρικών λεωφορείων υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από το Σχέδιο Ελλάδα 2.0.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κος Σταϊκούρας δέσμευση και στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των λεωφορείων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη γι’ αυτό υλοποιείται όχι μόνο η προσθήκη 140 και 110 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αντίστοιχα μαζί με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και τους σταθμούς φόρτισης. Ένας εκσυγχρονισμός που θα προσφέρει τα μέγιστα και στον τομέα της συμπερίληψης καθώς το 39% του στόλου των λεωφορείων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ΑμεΑ ενώ αποδεικνύει ότι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατευθύνονται τελικά στον πολίτη, στη “μεσαία τάξη” και σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά:

“[…] μετά από τρία χρόνια που ξεκίνησαν οι προσπάθειες για να βγει αυτός ο διαγωνισμός, καταφέραμε πλέον να έχουμε εδώ μαζί μας το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι είναι η αρχή, όχι μόνο για τα λεωφορεία που αφορούν αυτή τη σύμβαση, αλλά για μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και την τρέχουμε καθημερινά και μεθοδικά με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να αναβαθμίσουμε τον στόλο των λεωφορείων στην Αθήνα και να αλλάξουμε πλήρως την εικόνα των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη”
Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι ακρογωνιαίος λίθος μίας κοινωνίας που σέβεται τους πολίτες, τον χρόνο και την ευημερία τους και κάθε βήμα προς την σωστή κατεύθυνση είναι θετικό όχι μόνο για τους χρήστες των Μ.Μ.Μ. αλλά για όλους τους χρήστες του αστικού οδικού δικτύου και για τους κατοίκους των πόλεων λόγω των μηδενικών εκπομπών ρύπων των ηλεκτρικών λεωφορείων και της εξ ορισμού, σχεδόν αθόρυβης λειτουργίας τους καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο θόρυβος, ρύπανση είναι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό