23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Porsche φέρνει δύο νέες Panamera E-Hybrid

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η νέα Porsche Panamera η γερμανική εταιρία μας υποσχόταν 4 εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Η μία έγινε διαθέσιμη άμεσα και τώρα, η Porsche συνεχίζει την υλοποίηση της E-Performance στρατηγικής εμπλουτίζοντας την γκάμα του πολυτελούς sports sedan της με τις Panamera 4 E-Hybrid και Panamera 4S E-Hybrid. Δύο εκδόσεις με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αποτελούν την απάντηση της εταιρίας στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για υβριδικά μοντέλα σε πολλές αγορές.
Η πρώτη, χαρακτηρίζεται από την Porsche ως ιδιαίτερα αποδοτική και ευέλικτη. Στην καρδιά του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου βρίσκεται ένας σημαντικά αναβαθμισμένος biturbo V6 με χωρητικότητα 2.9 λίτρων ο οποίος είναι ικανός για 304 ίππους από μόνος του. Το θέμα είναι όμως ότι δεν είναι μόνος του καθώς συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αυξάνει την ιπποδύναμη στα 470 άλογα και την ροπή στα 650 Nm και με αυτά τα νούμερα, η Panamera 4 E-Hybrid ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε 4.1 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα της είναι 280 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ακριβώς πάνω από αυτήν, βρίσκεται η Panamera 4S E-Hybrid που εστιάζει λίγο περισσότερο στις επιδόσεις… Όπως και στην μικρότερη έτσι και σε αυτήν, κάτω από το καπό βρίσκεται ο 6-κύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 2.9 λίτρων όμως εδώ παράγει 353 ίππους οπότε με την βοήθεια του… ηλεκτρισμού, η συνδυαστική απόδοση του συστήματος αγγίζει τα 544 άλογα και η ροπή τα 750 Nm, κατά συνέπεια, η Paramera 4S E-Hybrid χρειάζεται μόλις 3.7 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και τερματίζει στα 290 km/h. Αμφότερες πάντως εξοπλίζονται με μία μπαταρία 25.9 kWh που προσφέρει περί το 45% αυξημένη χωρητικότητα χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στο μέγεθος της, επομένως η μεν Panamera 4 E-Hybrid μπορεί να διανύσει έως και 96 χιλιόμετρα χωρίς την χρήση του θερμικού κινητήρα και η ισχυρότερη Panamera 4S E-Hybrid αγγίζει τα 90 χιλιόμετρα όσον αφορά στην μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία. Όταν εξαντληθεί το φορτίο της μπαταρίας δε, η αναπλήρωση του μπορεί να γίνει σε έναν οικιακό φορτιστή 11 kW σε 2 ώρες και 39 λεπτά. Εναλλακτικά, φροντίζει η ανάκτηση έως και 88 kW μέσω του ηλεκτροκινητήρα για να διατηρεί την μπαταρία σε επαρκές επίπεδο. Για την ιστορία, να αναφέρουμε επίσης ότι οι plug-in υβριδικές Panamera προσφέρουν 4 βελτιστοποιημένα προγράμματα οδήγησης επιπλέον των βελτιωμένων Sport και Sport Plus. Τα οχήματα ξεκινούν πάντοτε στο αμιγώς ηλεκτρικό E-Power πρόγραμμα και όταν το φορτίο της μπαταρίας πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο επίπεδο, αλλάζουν στο Hybrid Auto πρόγραμμα. Στο E-Hold διατηρείται το τρέχον φορτίο της μπαταρίας και στο E-Charge ο θερμικός κινητήρας φορτίζει την μπαταρία στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε υπεραστικές μετακινήσεις και πάνω από τα 55 km/h.

Η Porsche εξοπλίζει επίσης όλες τις εκδόσεις της νέας Panamera με μία ενεργή αερανάρτηση δύο θαλάμων συμπεριλαμβανομένου του Porsche Active Suspension Management αλλά για τις E-Hybrid είναι διαθέσιμο και το καινοτόμο σύστημα Porsche Active Ride με τα νέα, ενεργά αμορτισέρ με τεχνολογία διπλής βαλβίδας με την κάθε μία να συνδέεται με μία ηλεκτρική αντλία. Αυτή δημιουργεί την απαραίτητη ροή υδραυλικού υγρού δίνοντας την δυνατότητα στο σύστημα να αντιδρά ταχύτατα και με εξαιρετική ακρίβεια στις δυνάμεις που ασκούνται στους τροχούς και το αμάξωμα και κατά συνέπεια, να διατηρεί την Panamera επίπεδη, ακόμα και σε ακραία σενάρια όπως κατά το φρενάρισμα, την επιτάχυνση ή τις στροφές. Στα πιο… σπορ modes λειτουργίας, το σύστημα Porsche Active Ride κάνει την Panamera να “γέρνει” ως μοτοσικλέτα στις στροφές ενώ όταν το αυτοκίνητο είναι στάσιμο, το σύστημα ανεβάζει το αμάξωμα ώστε να διευκολύνει την είσοδο ή την έξοδο των επιβατών. Ταυτόχρονα προσφέρει κορυφαία άνεση, απομονώνοντας την καμπίνα από οποιαδήποτε λακούβα, οποιονδήποτε θόρυβο και οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την ηρεμία των… διακεκριμένων καλεσμένων.
Σύμφωνα με την Porsche, τόσο η Panamera 4 E-Hybrid όσο και η Panamera 4S E-Hybrid είναι ήδη διαθέσιμες προς παραγγελία με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό