17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έφτασε η ώρα της ανανέωσης για το Dacia Spring!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Dacia Spring είναι ένα από τα πιο προσιτά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ευρωπαϊκή αγορά και δεν φαίνεται ότι υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να μπορεί να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο αλλά από την άλλη, αυτό δεν φαίνεται να σταματά την ρουμανική εταιρία από το να αυξήσει το ύψος του πήχη. Ναι, σύντομα θα λανσαριστεί το ολοκαίνουριο Citroen e-C3 ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά περιμένουμε το επίσης ολοκαίνουριο Fiat Panda αλλά η Dacia είναι η εταιρία που δείχνει τον δρόμο στην κατηγορία του value-for-money τουλάχιστον όσον αφορά στην Ευρώπη και με το ανανεωμένο Spring θέλει να αυξήσει την απόσταση της από τον ανταγωνισμό.
Η σκοτεινή φωτογραφία ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Dacia Γαλλίας και ενώ δεν περιλαμβάνει το όνομα του μοντέλου, η σιλουέτα και οι αναλογίες μας κάνουν να υποθέτουμε ότι πρόκειται για την ανανεωμένη και αναβαθμισμένη εκδοχή του Spring – του Βενιαμίν της γκάμας και του μοναδικού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρίας. Ακόμα και με αυτή την καθόλου αποκαλυπτική εικόνα, μπορούμε να δούμε ότι το νέο Dacia Spring θα διαθέτει ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω μέρος που αναμφίβολα, παρότι δεν φαίνεται κάτι συγκεκριμένο, θα υιοθετούν στοιχεία από την τελευταία εκδοχή της σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας όπως αυτή εκφράστηκε με το νέο Duster. Οι αλλαγές σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο είναι περισσότερο εμφανείς στο πίσω μέρος αλλά μέχρι η Dacia να ρίξει λίγο φως στο μοντέλο που κρύβει επιμελώς στα σκοτάδια, δεν θα μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Όπως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτό που φαίνεται σαν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ούτε για τους ενδεχομένως μεγαλύτερους τροχούς. Δεν αποκλείεται, ανάλογα με το πόσο εκτεταμένο έχει αποφασίσει η Dacia να είναι το facelift, να δούμε και ένα πλήρως αναβαθμισμένο και ανασχεδιασμένο εσωτερικό με επιρροές για άλλη μία φορά από το Duster – τουλάχιστον στον βαθμό που θα επιτρέψει στο Spring να διατηρήσει την ανταγωνιστική τιμή του καθώς τα δύο μοντέλα βρίσκονται σε πολύ διαφορετικές κατηγορίες.

Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Dacia έχει πρόθεση να προσφέρει περισσότερα και στον τομέα του κινητήριου συνόλου. Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή, το Spring είναι διαθέσιμο με έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ικανός για 45 ή 65 ίππους και τροφοδοτείται από μία μπαταρία 26.8 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 220 χιλιομέτρων περίπου. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πού μπορεί να φτάσει το μικρό ηλεκτρικό της Dacia και ευτυχώς μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοποθετούν την πρεμιέρα του μοντέλου στις 21 Φεβρουαρίου… δηλαδή μεθαύριο. Αυτό έχει κάποια βάση καθώς η Dacia είναι μία από τις λίγες εταιρίες που θα παραβρεθούν στην φετινή έκθεση της Γενεύης. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό