18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Honda Jazz Hybrid: Τεχνολογικά προηγμένο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα σημερινά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως υπολογιστές με ρόδες και φέρουν τεχνολογίες που στοχεύουν στη προστασία, στην ασφάλεια και στην “συμβίωση” των επιβατών με αυτά.
Το νέο Honda Jazz e:HEV εφοδιάζεται με μια σειρά τεχνολογιών που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Κυρίαρχο λόγο έχει το Honda Sensing, που βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και που περικλείει όλες τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Υπάρχει μία βελτιωμένη, ευρυγώνια, υψηλής ευκρίνειας κάμερα που αναγνωρίζει περισσότερα χαρακτηριστικά οδοστρώματος και κυκλοφορίας σε σχέση με το παρελθόν.1Το Honda Sensing περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ενεργό Cruise Control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αποφυγής παρέκκλισης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, το Intelligent Speed Limiter που αναγνωρίζει πινακίδες ταχύτητας και θέτει το όριο ταχύτητας, σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου και αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας φώτων.
Το Jazz e:HEV που έχει αποσπάσει την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, διαθέτει 10 αερόσακους στο εσωτερικό του, όντας το πρώτο μοντέλο της Honda στην Ευρώπη που φέρει εμπρόσθιο-μεσαίο αερόσακο στο βασικό εξοπλισμό του. Πρόκειται για έναν αερόσακο που βρίσκεται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα – τοποθετημένος στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού- και αναπτύσσεται στο χώρο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, αγκαλιάζοντας τον οδηγό.2Το Jazz e:HEV περιλαμβάνει επίσης το σύστημα αερόσακων i-side στα πίσω καθίσματα που είναι τοποθετημένοι στην επένδυση των πίσω θυρών και ενεργοποιούνται για την προστασία των πίσω επιβατών από προσκρούσεις στην πόρτα και την πίσω -τρίτη- κολόνα σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.
Τόσο ο μπροστά μεσαίος αερόσακος όσο και οι πίσω πλαϊνοί αερόσακοι κάνουν το ντεμπούτο τους στη Β κατηγορία με το Jazz, μιας και κανένα άλλο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας μέχρι σήμερα δεν διέθετε τέτοιους, με την Honda να δείχνει για ακόμη μια φορά τον δρόμο της ασφάλειας. Το Jazz εφοδιάζεται επίσης με εμπρός προσκέφαλα που περιορίζουν τους τραυματισμούς από τράνταγμα.3Σε ότι αφορά το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, προσφέρει άριστη συνδεσιμότητα, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία με τον έξω κόσμο, συνδυάζοντας την διαισθητική τεχνολογία με την αδιάλειπτη συνδεσιμότητα.
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελείται από οθόνη 7” και στο κέντρο του ταμπλό, κυρίαρχη θέση έχει η οθόνη αφής 9”, με την Honda μην ακολουθεί την επικρατούσα τάση της εποχής, πιστεύοντας πως τα παραδοσιακά φυσικά κουμπιά και οι περιστρεφόμενοι διακόπτες είναι πιο διαισθητικοί για τον οδηγό, γι’αυτό και το σύστημα κλιματισμού του νέου Jazz διαθέτει φυσικά πλήκτρα και διακόπτες και όχι κάποια οθόνη αφής.
Η οθόνη είναι σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί την διάσπαση της προσοχής του οδηγού, ο οποίος έχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα συνδεδεμένων λειτουργιών, τεχνολογιών και εφαρμογών, είτε μέσω της οθόνης αφής, είτε μέσω φωνητικής ενεργοποίησης. Μεταξύ άλλων, ο οδηγός μπορεί να μάθει τον καιρό, τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, να streamάρει τη μουσική του, να βλέπεις τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, να εντοπίζει τοποθεσίες και άλλα.4Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, όπου το τελευταίο διατίθεται και μέσω ασύρματης σύνδεσης. Ακόμα, η πρόσβαση στο εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης παρέχεται μέσω του συστήματος infotainment onboard touch ή φωνητικού ελέγχου AI για συνδρομητές του Honda Personal Assistant. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το WiFi του αυτοκινήτου παραμένοντας συνδεδεμένοι με διαδικτυακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Η πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές γίνεται μέσω της οθόνης αφής, αλλά η ενεργοποίησή τους μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικών εντολών με το Honda Personal Assistant, που χρησιμοποιεί φυσικές συνομιλίες βασισμένες σε έξυπνες εντολές και κατανόηση βάσει περιεχομένου για πρόσβαση σε μία γκάμα online υπηρεσιών.
Το Honda Personal Assistant ενεργοποιείται εύκολα λέγοντας: “OK Honda”, και στη συνέχεια, ακολουθεί η ερώτηση ή η εντολή, με ένα animation στη κεντρική οθόνη να συνοδεύει την απόκριση του συστήματος. Χάρη στην αναγνώριση περιεχομένου οι επιβάτες μπορούν να συνομιλούν φυσικά, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιεχόμενο των επόμενων ερωτήσεων και απαντήσεων.5Η Honda προσφέρει over-the-air ενημερώσεις λογισμικού ώστε οι λειτουργίες και οι εφαρμογές του Jazz να αναβαθμίζονται συνεχώς με κάθε τι νέο που κυκλοφορεί.
Επίσης η Honda έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για smartphones, την My Honda+ μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες του Jazz έχουν πρόσβαση σε μία γκάμα λειτουργιών του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες του ταξιδιού μπορούν να προετοιμάζονται και να αποστέλλονται από την εφαρμογή στο κινητό, ενώ υπάρχει και δυνατότητα απομακρυσμένου κλειδώματος και ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου.
Για πρόσθετη προστασία, η εφαρμογή παρέχει υπηρεσία εντοπισμού τοποθεσίας και παρακολούθησης αυτοκινήτου μέσω GPS, με μια προειδοποίηση προστασίας να αποστέλλεται στο smartphone εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός του αυτοκινήτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό