21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Honda Civic Type R – Γρήγορο και με αποδείξεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία εποχή που η αυτοκινητική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα SUV και την ηλεκτροκίνηση, έρχεται η Honda να μας θυμίσει τους λόγους για τους οποίους λατρεύουμε τα αυτοκίνητα και την οδήγηση. Και ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνει και το κάνει είναι εντυπωσιακός, καθώς βάζει το νέο Civic Typer R στην πασίγνωστή πίστα του Nurburgring. Και όχι απλώς το βάζει να γυρνάει γρήγορα, αλλά σπάει και το ρεκόρ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Καταρχήν να θυμίσουμε πως το νέο Honda Typer R εξοπλίζεται με έναν δίλιτρο turbo κινητήρα βενζίνης ο οποίος αποδίδει 329 ίππους και 420 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα νέο κιβώτιο έξη σχέσεων και επιταχύνει μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 5,4΄΄ ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ./ώρα. Με αυτά ως δεδομένο, το Ιαπωνικό μοντέλο, κατάφερε να κάνει τον γύρο του Nürburgring Nordschleife των 20,8 χλμ. σε 7 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα και πλέον είναι το γρηγορότερο hatchback προσθιοκίνητο μοντέλο.

Όπως ισχυρίζεται η ίδια η Honda, η αεροδυναμική σχεδίαση του μοντέλου, σε συνδυασμό με την γωνία της πίσω πτέρυγας και της ανάρτησης, βοήθησαν τα μέγιστα στην επίτευξη του συγκεκριμένου ρεκόρ, όπως βλέπουμε και από το in car βίντεο που ακολουθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό