23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Hennessey Venom F5 Revolution Coupe: Επικό! (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Hennessey Venom F5 έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις απίστευτες προδιαγραφές του αλλά και την ικανότητά του -θεωρητικά ακόμα- να ξεπεράσει το όριο των 300 μιλίων την ώρα (483 χλμ/ώρα).

Η νέα έκδοση που παρουσίασε ο κατασκευαστής εστιάζει πλέον και στην απόδοση στην πίστα. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος από carbon η οποία εξασφαλίζει έως και 635 κιλά κάθετης δύναμης στα 400 χλμ/ώρα.

Yπάρχει επίσης ένα μεγάλο splitter εμπρός, νέος μεγαλύτερος διαχύτης πίσω, καθώς και κεραμικά φρένα με δαγκάνες πολλαπλών εμβόλων. Η μετάδοση της κίνησης μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με αγωνιστική κλιμάκωση.

Παράλληλα είναι και ιδιαίτερα ελαφρύ, στα μόλις 1.361 κιλά, κάτι που σε συνδυασμό με τους 1.842 ίππους του V8 των 6,6 λίτρων, του δίνουν εξαιρετικές επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να υπολογίζεται κοντά στα 2,5 δευτερόλεπτα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι αποκλειστικά για χρήση στην πίστα αλλά μπορεί να κυκλοφορεί και σε δημόσιο δρόμο.Θα κατασκευαστούν μόλις 24 μονάδες με το κόστος του να αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό