15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Hands-On με το devolo Mesh WiFi 2

Ειδήσεις Ελλάδα

H devolo είναι γνωστή εδώ και χρόνια αποτελώντας την Νο1 λύση σε θέματα οικιακής δικτύωσης.

Με το devolo Mesh WiFi 2 το οποίο έχουμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε, η εταιρεία αναβαθμίζει τα προϊόντα της σε νέα επίπεδα με τεχνολογίες mesh WiFi, G.hn, multi-user MIMO, Access Point Steering και beamforming προσφέροντας σταθερή και ταχύτατη WiFi σύνδεση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού / γραφείου. 

Σε αντίθεση με τα συμβατικά devolo Powerline Kits, τα Mesh Kits αποτελούνται αποκλειστικά από ασύρματες συσκευές οι οποίες στην πραγματικότητα αντικαθιστούν το WiFi του router και δημιουργούν ένα αμιγώς δίκτυο devolo Mesh.

Τι είναι το devolo Mesh WiFi 2;

Ένα σετ συσκευών οι οποίες συνδέονται στο οικιακό δίκτυο ρεύματος (ένας προσαρμογέας δίπλα στο router και ένας στο απομακρυσμένο δωμάτιο του χώρου σας) και δημιουργούν ένα σταθερό, ενιαίο δίκτυο τελευταίας τεχνολογίας WiFi (Mesh WiFi) το οποίο καλύπτει ολόκληρο το χώρο σας και πρακτικά αντικαταστεί το outdated WiFi του router σας.

Οι προσαρμογείς διαθέτουν ενσωματωμένη πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος (με προστασία ασφαλείας), 2 Gigabit Ethernet θύρες και λειτουργούν ως WiFi hotspot!

Δοκιμάζοντας το devolo Mesh WiFi 2

Η εγκατάσταση των νέων προσαρμογέων του devolo Mesh WiFi 2 είναι υπόθεση λίγων λεπτών. Plug & Play.

Συνδέουμε τους πρώτο προσαρμογέα στην πρίζα, στο απομακρυσμένο δωμάτιο, και περιμένουμε ~1 λεπτό μέχρις ότου η λυχνία με το εικονίδιο “σπιτάκι” να αναβοσβήνει γρήγορα με λευκό χρώμα.Συνδέουμε τον δεύτερο προσαρμογέα στην πρίζα καθώς και με το router με το καλώδιο Ethernet (παρέχεται μέσα στη συσκευασία).Η διαδικασία κωδικοποίησης πραγματοποιείται αυτόματα. Κατά́ τη διαδικασία αυτή́ οι λυχνίες LED και των δύο προσαρμογέων αναβοσβήνουν με λευκό́ χρώμα.Όταν οι λυχνίες σταθεροποιηθούν με λευκό χρώμα, πατάμε το εικονίδιο “σπιτάκι” του προσαρμογέα που είναι συνδεδεμένο με το router και εντός 2 λεπτών πατάμε και το WPS στο router μας.

Όταν οι λυχνίες LED και των 2 προσαρμογέων έχουν σταθερό λευκό φως και εφόσον σβήσει η λυχνία WPS στο router , τότε η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί́, και πλέον μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το WiFi στο router μας.

Τώρα το δίκτυο μας έχει αναβαθμιστεί σε Mesh WiFi με τους 2 προσαρμογείς devolo Mesh WiFi 2 να σχηματίζουν ένα κοινό́ δίκτυο Mesh WiFi!

Η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να απλοποιηθεί με τη χρήση του “Home Network” app, του επίσημου application της devolo για iOS και Android. 

Το “Home Network” app εκτός των βημάτων εγκατάστασης, αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα στη διαχείριση των προσαρμογέων και του WiFi δικτύου (ονομασία συσκευών, διαχείριση δικτύου WiFi, εύκολη ενεργοποίηση quest δικτύου κ.α.) και η χρήση του προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Ολοκληρώνοντας την εγκατάσταση του devolo Mesh WiFi 2 σε ένα διαμέρισμα 130m2 με γνωστό πρόβλημα στην ποιότητα του WiFi δικτύου στα “πίσω δωμάτια”, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. 

Τόσο το ασύρματο Mesh WiFi όσο και το ethernet cable μας έδωσαν μετρήσεις στο απόλυτο νούμερο της γραμμής του παρόχου, κάτι που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν αδιανόητο.

Λίγα λόγια για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το devolo Mesh WiFi 2:

Mesh Wifi

Το mesh είναι μια τεχνολογία Wi-Fi η οποία προσφέρει σταθερότερη και ταχύτερη σύνδεση από το “παραδοσιακό” WiFi που λαμβάνουμε από ένα τυπικό router καθώς αντί να υπάρχει ένα μόνο κεντρικό σημείο μετάδοσης σήματος έχουμε πολλαπλά σημεία μετάδοσης τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους.

Access Point Steering

Το σύστημα της devolo καθοδηγεί τις συσκευές που λαμβάνουν το WiFi στο hotspot με την καλύτερη δυνατή σύνδεση και το ισχυρότερο σήμα. Έτσι, η μετακίνηση μέσα στο χώρο, σε διαφορετικά δωμάτια ή ορόφους δεν οδηγεί σε αποσυνδέσεις ή διακοπές σήματος.

Fast Roaming

Η λειτουργία “Fast Roaming” εξασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients, όπως τα smartphones και τα tablets, είναι πάντα συνδεδεμένοι στο ισχυρότερο σημείο ασύρματης πρόσβασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι χρήστες μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο με τις φορητές συσκευές τους παρακολουθώντας λόγου χάρη streaming ενός .

Airtime Fairness

H λειτουργία “Airtime Fairness” εξυπηρετεί και WiFi clients υψηλότερης ταχύτητας κατά προτεραιότητα. Έτσι, οι παλαιότερες συσκευές WiFi οι οποίες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για μια λήψη δεν στέκονται εμπόδιο στις πιο σύγχρονες συσκευές.

Band Steering

Το ενσωματωμένο σύστημα “Band Steering” διασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients έχουν εκχωρηθεί αυτόματα στο καλύτερο ασύρματο κανάλι και στη βέλτιστη συχνότητα. Κάθε φορά που η ζώνη των 2,4 GHz αρχίζει να είναι υπερβολικά «φορτωμένη» με την κυκλοφορία των δεδομένων, το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα στη ζώνη των 5 GHz, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κάνει κάτι.

MU-MIMO

Η τεχνολογία “πολλαπλών χρηστών, πολλαπλών εισόδων, πολλαπλών εξόδων” (MU-MIMO) επιτρέπει την ταυτόχρονη και ταχύτατη σύνδεση πολλαπλών τελικών συσκευών στο Mesh WiFi. απολαμβάνουν ταυτόχρονα άριστες συνδέσεις WiFi.

Όλοι οι προσαρμογείς devolo Mesh WiFi 2 έχουν μια κοινή πτυχή: Η ενσωματωμένη πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος (με προστασία ασφαλείας για τα παιδιά), εξασφαλίζει ότι δεν σπαταλιέται άσκοπα καμία θέση.

Το devolo Mesh WiFi 2 (Starter KIT) το οποίο δοκιμάσαμε διαθέτει 2 προσαρμογείς και διατίθεται στην τιμή των €249.90 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Προφανώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερους προσαρμογείς ώστε να καλύψετε μεγαλύτερους ή απομακρυσμένους χώρους ή ορόφους.

Το devolo Mesh WiFi 2 Multiroom Kit περιλαμβάνει τρεις προσαρμογείς στην τιμή των €369.90 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Οι προσαρμογείς τόσο του Starter KIT όσο και του Multiroom Kit είναι πλήρως συμβατοί με όλη τη σειρά devolo Magic και όλα τα router.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό