19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αποστάσεις Γεραπετρίτη από Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση θα απόσχει από την ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή υπουργών για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ξεκαθάρισε από βήματος της Ολομέλειας ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και απαντώντας αναφορικώς με τη θετική εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και την υπερψήφιση του σχετικού πορίσματος εκ μέρους των «γαλάζιων» βουλευτών, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υποστήριξε πως η κυβέρνηση δε θα συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου. «Το τι έπραξε ο κάθε βουλευτής είναι θέμα βουλευτικής ανεξαρτησίας, η Ελλάδα εκφράζεται από την κυβέρνησή της και η κυβέρνηση είναι συνεπής εξαρχής», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, γνωστοποιώντας πως η Ελλάδα θα απόσχει από τη σχετική ψηφοφορία, στάση η οποία, όπως σημείωσε, λογίζεται ως άρνηση.

Είχε προηγηθεί το σχόλιο της Σίας Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) ότι η κυβέρνηση ασκεί «διπλή πολιτική», καθώς άλλα ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές της ΝΔ και άλλα προαναγγέλλονται από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφορικώς με τη συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στη «γαλάζια» ευρωλίστα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε με νόημα πως αυτή «αφορά το κόμμα και όχι την κυβέρνηση». «Είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να εχει υποψηφίους», πρόσθεσε, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση πως το ζήτημα της φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν είναι διμερές, αλλά ευρωπαϊκό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό